×
×

Dag van de Ambachten

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren16/11/2015

Dag van de Ambachten
Op zondag 22 november openen meer dan 600 Belgische ambachtslieden gratis de deuren van hun atelier voor de negende Dag van de Ambachten. In het hele land kan het grote publiek dan kennismaken met hun vakmanschap en hun activiteiten. En die activiteiten worden alsmaar gevarieerder en origineler.

Het evenement wordt georganiseerd door de FOD Economie, met de steun van de Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s, Landbouw en Maatschappelijke integratie, Willy Borsus. “De Dag van de Ambachten heeft tot doel om het ambachtswerk in België te promoten, om het werk van de handen, van het mooie en goede in de kijker te plaatsen”, meldt hij.

Opkomende ambachtelijke beroepen

Ook dit jaar worden weer meer dan 50 verschillende activiteiten vertegenwoordigd op deze opendeurdag. Tijdens elke editie is er aandacht voor de ‘traditionele’ ambachten, zoals pottenbakken, de bewerking van hout, steen, ijzer, aardewerk, … Maar sinds enkele jaren maken heel originele en bijzonder boeiende nieuwe beroepen opgang. Zo kan de bezoeker onder meer het talent ontdekken van een fietsenbouwer of een ontwerpster van tassen uit binnenbanden van fietsen.

Interactieve bezoeken

Heel wat bezoekers komen elk jaar terug. Het evenement moet dus blijven vernieuwen, zowel in de verscheidenheid van de ambachten als in de originaliteit van de aangeboden animatie. “Het idee is dat het publiek een verrassende, verbazende, leerrijke en prettige ervaring beleeft. Zo zullen de bezoekers de meeste ambachtslieden aan het werk kunnen zien, om te tonen hoe zij knowhow koppelen aan traditie, oude methodes met nieuwe combineren.”

Een voltreffer sinds de eerste editie

Het gaat om een uniek en volledig gratis evenement dat in heel het land loopt en geldt als een referentie in de sector! We zijn niet voor niets al aan de negende editie toe. Sinds de lancering van het initiatief in 2006 groeide het succes alleen maar. In 2014 deelden bijvoorbeeld meer dan 650 ambachtslieden hun passie met 70.000 bezoekers.

Volgens Willy Borsus zouden ook dit jaar weer talloze bezoekers een kijkje gaan nemen in het atelier van de deelnemende ambachtslieden. “Hun gouden handen verdienen bekendheid en erkenning. Het is trouwens om deze knowhow in de schijnwerpers te plaatsen, maar ook te beschermen, dat de wet die een wettelijke definitie van de ambachtsman geeft op 1 januari 2016 in werking zal treden. Een wettelijke definitie van de ambachtsman invoeren, betekent hun talent erkennen en naar waarde schatten en hun eigenheid beschermen.”

Meer info op dagvandeambachten.be

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar