Het allerleukste aan onze job? Wijn drinken!

Gepubliceerd op 26/09/2018 in Jouw verhalen

Ze houden ervan om klanten te ontvangen. Om hen in de watten te leggen. Met de heerlijkste gerechten en natuurlijke wijnen. Wij spraken met Dorothée Capelluto en Xavier Vandenbroeck, de oprichters en zaakvoerders van wijnbar Minnie & Frenchie.

Het allerleukste aan onze job? Wijn drinken!

Naam : Dorothée Capelluto en Xavier Vandenbroeck
Functie :  Zaakvoerders
Zaak :  Wijnbar in Lasne
Hun ding : Mensen verwennen met lekker eten en heerlijke natuurlijke wijnen in een elegant kader
Website :  minniefrenchie.be

Passie voor wijn

Xavier en Dorothée weten heel goed wat ze willen. Op dat vlak schenken ze klare wijn. “We willen mensen ontvangen in een elegante setting, voor hen koken en hen de lekkerste natuurlijke wijnen laten proeven. Dat is onze passie. We willen iets goeds doen voor onze familie, voor onszelf. Het geld is mooi meegenomen (lacht).”

“Het allerleukste aan onze job? Wijn drinken. Veel wijn drinken.”

Vanwaar de naam Minnie & Frenchie?

Xavier en Dorothée openden begin 2018 de deuren van hun wijnbar Minnie & Frenchie. Een opvallende naam met een mooie achtergrond. “Minnie en Frenchie zijn Minnie en Frenchie Marx. Een arm koppeltje dat in Brooklyn leefde, en de ouders van de Marx Brothers. Frenchie hield ervan om mensen te ontvangen. Hij kookte blijkbaar erg lekker. Elke avond stonden er mensen in de rij voor hun deur om toch maar een klein bordje van het lekkers te kunnen veroveren. En we hopen natuurlijk dat onze klanten net zo graag bij ons komen proeven."

Geen baas!

Ondernemen betekent voor Xavier en Dorothée één ding: ze hebben geen baas boven hen. Ze doen dus lekker hun eigen ding en delen hun liefde voor hun favoriete product. De rest komt vanzelf: goede wijn behoeft geen krans.

Bekijk deel 2 van dit interview

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar