×
×

Laat u inspireren

Nieuws filtering op :

Zo verstuurt u gratis professionele nieuwsbrieven

Laat u inspirerendoor Proximus Bizz team03/05/2016

Wilt u uw klanten, prospecten of partners op de hoogte houden van uw activiteiten, promoties of evenementen? Een professionele nieuwsbrief is de perfecte oplossing. E-mailmarketing is immers goedkoop, efficiënt en eenvoudig te meten. Met behulp van de tool Mailchimp stelt u in een handomdraai een professionele nieuwsbrief op.

Mailchimp is een erg gebruiksvriendelijke webtool waarmee u snel en eenvoudig professionele nieuwsbrieven opstelt en verstuurt. De toepassing beschikt over verschillende categorieën met templates en biedt de mogelijkheid om allerlei adreslijsten aan te maken. Die e-mailadressen hoeft u trouwens niet allemaal handmatig in te voeren, u importeert ze simpelweg uit uw adresboek, een Excel-bestand of LinkedIn-profiel. 

Aan de slag

Om gebruik te kunnen maken van Mailchimp, volstaat het om een gratis account aan te maken. Vervolgens navigeert u doorheen de verschillende professionele e-mailsjablonen en kiest u er één responsive template uit. Nadat u alle teksten hebt ingevoerd, kunt u ook nog de afbeeldingen wijzigen en een logo, videofragment of footer toevoegen. Een unsubscribe-knop bijsluiten of linken naar uw website en sociale media kan eveneens. Met één druk op de knop krijgt u een voorvertoning op computer of mobiel te zien. Desgewenst stuurt u een testmail naar uzelf. Daarna verstuurt u de mailing onmiddellijk of uitgesteld naar uw klanten. 

Rapportering

Ook de gedetailleerde rapporten en inzichten zijn volledig gratis. Via het dashboard kunt u erg eenvoudig checken hoe succesvol uw mailings zijn. In één klik weet u hoeveel procent van uw contacten de nieuwsbrief geopend heeft, hoeveel mensen er geklikt hebben enzovoort. Mailchimp filtert zelfs foutieve e-mailadressen uit uw contactenlijst.

Tot 2.000 klanten

Hebt u minder dan 2.000 klanten in uw adressenbestand? Dan is Mailchimp volledig gratis te gebruiken. Met een zogenoemd Starting Up-account kunt u maandelijks maximaal 12.000 e-mails versturen. Is dat niet voldoende? Dan kunt u upgraden naar een betalend account. Prijzen starten vanaf 20 dollar per maand. Voorlopig is Mailchimp uitsluitend in het Engels te gebruiken. Probeer het zeker eens uit!

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact