×
×

Zo verstuurt u gratis professionele nieuwsbrieven

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren03/05/2016

Zo verstuurt u gratis professionele nieuwsbrieven
Wilt u uw klanten, prospecten of partners op de hoogte houden van uw activiteiten, promoties of evenementen? Een professionele nieuwsbrief is de perfecte oplossing. E-mailmarketing is immers goedkoop, efficiënt en eenvoudig te meten. Met behulp van de tool Mailchimp stelt u in een handomdraai een professionele nieuwsbrief op.

Mailchimp is een erg gebruiksvriendelijke webtool waarmee u snel en eenvoudig professionele nieuwsbrieven opstelt en verstuurt. De toepassing beschikt over verschillende categorieën met templates en biedt de mogelijkheid om allerlei adreslijsten aan te maken. Die e-mailadressen hoeft u trouwens niet allemaal handmatig in te voeren, u importeert ze simpelweg uit uw adresboek, een Excel-bestand of LinkedIn-profiel. 

Aan de slag

Om gebruik te kunnen maken van Mailchimp, volstaat het om een gratis account aan te maken. Vervolgens navigeert u doorheen de verschillende professionele e-mailsjablonen en kiest u er één responsive template uit. Nadat u alle teksten hebt ingevoerd, kunt u ook nog de afbeeldingen wijzigen en een logo, videofragment of footer toevoegen. Een unsubscribe-knop bijsluiten of linken naar uw website en sociale media kan eveneens. Met één druk op de knop krijgt u een voorvertoning op computer of mobiel te zien. Desgewenst stuurt u een testmail naar uzelf. Daarna verstuurt u de mailing onmiddellijk of uitgesteld naar uw klanten. 

Rapportering

Ook de gedetailleerde rapporten en inzichten zijn volledig gratis. Via het dashboard kunt u erg eenvoudig checken hoe succesvol uw mailings zijn. In één klik weet u hoeveel procent van uw contacten de nieuwsbrief geopend heeft, hoeveel mensen er geklikt hebben enzovoort. Mailchimp filtert zelfs foutieve e-mailadressen uit uw contactenlijst.

Tot 2.000 klanten

Hebt u minder dan 2.000 klanten in uw adressenbestand? Dan is Mailchimp volledig gratis te gebruiken. Met een zogenoemd Starting Up-account kunt u maandelijks maximaal 12.000 e-mails versturen. Is dat niet voldoende? Dan kunt u upgraden naar een betalend account. Prijzen starten vanaf 20 dollar per maand. Voorlopig is Mailchimp uitsluitend in het Engels te gebruiken. Probeer het zeker eens uit!

Meer nieuws over:

  • e-mailmarketing
  • nieuwsbrieven
  • gratis
  • professioneel

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar