Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Microsoft Surface Go: de tablet voor werk én ontspanning

Gepubliceerd op 12/11/2019 in Tech, tips & tricks

Microsoft Surface Go: de tablet voor werk én ontspanning

Er is op dit moment zoveel keuze aan tablets dat het almaar moeilijker wordt om het juiste toestel te kiezen. Alles hangt af van wat je er precies mee wil doen. Gebruik je een tablet uitsluitend voor professionele activiteiten? Of bekijk je in je vrije tijd ook al eens graag een serie van Netflix op je tablet? Voor iedereen die een uitstekende tablet voor werk én ontspanning zoekt, is de kleine Surface Go van Microsoft een echte aanrader.

Microsoft voegde in 2018 met de Surface Go een nieuw lid aan z’n familie toe. Een tablet die opvallend veel kleiner is dan de andere Surface-toestellen. Niet alleen neem je deze tablet altijd gemakkelijk met je mee, het apparaat is voor zowat alle gebruik geschikt. Overdag is het de perfecte assistent op het werk, en ’s avonds biedt het toestel ook alle mogelijkheden voor ontspanning. In deze review leggen we uit wat de belangrijkste voordelen van de Surface Go zijn.

1. De Surface Go is perfect voor wie veel onderweg is

Wie een tablet voor professioneel gebruik aanschaft, zoekt natuurlijk een toestel dat de belangrijkste functies van een pc overneemt. Van een vergadering tot een bezoek aan een klant, vaak is het gewoon veel praktischer om een tablet mee te nemen. Met z’n kleinere formaat – een 10 inch-scherm – leent de Surface Go zich hier zeker toe. Microsoft sluipt met dit model duidelijk in de richting van een iPad.

Met een gewicht van minder dan 500 gram is de Surface Go vederlicht. Toch is het toestel echt stevig. De behuizing bestaat uit magnesium en het klepje waarmee je de tablet rechtop zet, buigt heel ver tot het toestel zo goed als plat op tafel ligt. Dankzij z’n veerkracht zal het klepje bovendien gemakkelijk standhouden wanneer je op de tablet drukt.

Net zoals voor de andere Surface-apparaten heeft Microsoft ook voor de Go een toetsenbord voorzien. Dat zit bij het toestel, zodat je in handomdraai tussen de functionaliteiten van een tablet en een notebook schuift.


2. Een goedkoper toestel dat niet aan kwaliteit inboet

Eigenlijk is dit toestel een voordelig alternatief voor de Surface Pro, die zich al jaren als Microsofts uitgelezen tablet-reeks voor professionals profileert. Hoewel het dus een van de goedkopere apparaten van Microsoft is, heeft de Surface Go zeker niet op de afwerking moeten inboeten. De plastic bovenrand met volumeregeling sluit naadloos aan op de rest van het apparaat.

Aangezien de Go kleiner is dan de Pro, ligt de tablet ook aangenamer in de hand. De hoeken zijn netjes afgerond, wat het toestel eleganter maakt. Langs de buitenkant is dit onmiskenbaar de kwaliteit die we van Microsoft gewend zijn, maar de Surface Go is zeker ook een toestel dat z’n belangrijkste concurrenten bij Apple en Samsung het vuur aan de schenen wil leggen. Of dat ook op het gebied van prestaties lukt, bespreken we hieronder.


3. De Surface Go presteert zoals een goede pc

Met een Intel Pentium Gold 4415Y-processor heeft de Surface Go de capaciteit om in de meeste situaties je pc te vervangen. De tablet wordt geleverd met Windows 10 in S-modus. Dit betekent dat je geen apps kunt downloaden die niet in de winkel van Microsoft worden aangeboden. Volgens Microsoft zou dat de prestaties van je toestel aanzienlijk moeten verbeteren.

Natuurlijk is het best mogelijk dat je gewend bent aan Google Chrome of Firefox voor je professionele activiteiten. Gelukkig is het niet moeilijk om deze S-modus uit te schakelen zodat je vrij bent om gewoon je ding te doen.

Voor heel intensief gebruik valt het wel aan te raden om een pc bij de hand te houden, aangezien hele zware software wel iets trager zal draaien. Maar de Surface Go heeft geen enkel probleem met de typische taken die je op een normale werkdag moet uitvoeren. En in je vrije tijd schakel je met deze tablet eenvoudig over op ontspanning.

Van games tot Netflix, alles zal de Surface Go probleemloos voor je uitvoeren. Al merken we ook hier op dat de doorgewinterde gamer best voor z’n gespecialiseerde pc blijft kiezen. Maar voor al de rest is de Surface Go een verrassend goed alternatief. De chip draait de hele tijd stabiel en blijft bovendien erg snel dankzij de goede koeling van het toestel.


4. Ook na het werk blijft deze tablet presteren

Na al dat werk verdien je uiteraard ook af en toe eens wat ontspanning. Ben je verslaafd aan een goede Netflix-serie? Dan is het belangrijk dat je tablet ook een uitstekende beeldkwaliteit biedt. De criteria lat ligt misschien zelfs nog iets hoger dan wanneer je een toestel enkel op kantoor gebruikt.

Wel, ook hierover hebben we goed nieuws. Met een resolutie van 1800x1200 heb je in de breedte dan wel iets minder pixels tot je beschikking dan bij een full hd-scherm, maar dat merk je in de praktijk echt niet. Door z’n kleinere diagonale afmeting heb je een pixeldichtheid die vergelijkbaar is met andere apparaten. Het resultaat is dus een uitstekende kwaliteit, ondanks je kleinere scherm.

Meer zelfs, de Surface Go blinkt uit dankzij een hoge helderheid en een sterk contrast. Het scherm is ook goed gekalibreerd, waardoor de kleuren veel beter tot hun recht komen. Op die manier geniet je overal van hoogstaand tv kijken, zowel thuis als onderweg. En ook wanneer je bijvoorbeeld aan klanten een video moet laten zien, hoef je dus niet bang te zijn dat deze tablet je zou teleurstellen.


5. De Surface Go heeft ook een heel praktische batterij

De prestaties van de batterij zijn behoorlijk normaal. De Surface Go is op dit vlak geen uitschieter die kan stellen dat hij veel langer meegaat dan andere tablets. De batterij haalt een levensduur van ongeveer zeven tot tien uur, maar in gebruik is ze wel heel praktisch. Zo laad je de accu bijvoorbeeld erg snel op aangezien het een kleiner toestel is.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je een serie plots moet onderbreken, want de batterij is zuiniger bij het bekijken van video dan tijdens het browsen.


Ook van plan om een tablet te kopen? Gelijk heb je! Het is echter ook belangrijk om te zorgen voor onbeperkt internet, op kantoor én onderweg. Wel, met Bizz All-in ga je altijd voor een pack op maat van jouw zaak.

Stel nu jouw Bizz All-in samen!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar