IPARC is UNIZO’s KMO van het Jaar 2018

Gepubliceerd op 03/12/2018 in Inspiratie

IPARC is UNIZO’s KMO van het Jaar 2018

IPARC, uit Kampenhout, mag zich met trots UNIZO’s KMO van het Jaar 2018 noemen. De KMO van het Jaar is een prestigieuze award voor de Vlaamse kmo die zich onderscheidt in de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering. Met deze verkiezing eist UNIZO extra aandacht op voor onze kmo's als motor van de economie.

IPARC (International Platform for Art Research and Conservation) uit Kampenhout  specialiseert zich in het conserveren en restaureren van kunstvoorwerpen. 

Het bedrijf combineert dat met onderzoek en analyse, het beheren van (kunst)collecties, tot en met het thermisch behandelen van voorwerpen tegen insecten. De jury was vooral overdonderd door de passie, vakkennis, liefde voor het vak en het engelengeduld van IPARC. 

"Deze kmo draagt in uitermate belangrijke mate bij aan de instandhouding van ons cultureel erfgoed en patrimonium, vanuit een gezond bedrijvige, ambitieuze mentaliteit. IPARC heeft de ambitie om volop verder te groeien, op een winstgevende manier, en wil daartoe nieuwe internationale markten aanboren. Daarmee is het bedrijf een schoolvoorbeeld van een lokaal verankerde kmo die dankzij zorgvuldig opgebouwde expertise en bewezen vakkennis haar vleugels tot ver buiten onze landsgrenzen uitslaat", aldus de overtuigde jury.

UNIZO-topman Danny Van Assche noemde IPARC een "voorbeeld van hoe technologie en zelfs spitstechnologie hand in hand kunnen gaan met ambacht en traditie".

Samen met Proximus werkt IPARC trouwens aan de Smartcare-oplossing die de conservatie van kunstwerken een pak efficiënter maakt!
 

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar