Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Help, mijn iPhone laadt niet meer op! Hier zijn 8 tips

Gepubliceerd op 31/05/2019 in Tech, tips & tricks

Help, mijn iPhone laadt niet meer op! Hier zijn 8 tips

Net voor je gaat slapen, steek je nog snel je iPhone in het stopcontact, zodat je morgen weer over een volle batterij beschikt. Maar dan merk je dat het vertrouwde ‘pling’-geluidje niet weerklinkt en dat je gsm ook helemaal niet aan het opladen is. Geen paniek! Met deze 8 tips heeft je iPhone snel weer een opgeladen batterij.

Hoe controleer je of je je batterij moet vervangen? Als je een smartphone hebt dat op minimaal iOS 11.3 draait, dan kan je de conditie van je batterij checken met tools die Apple zelf heeft ingebouwd. Ga naar instellingen, en vervolgens naar batterij. Daar kan je bij ‘Conditie van de batterij’ zien hoeveel capaciteit je batterij nog heeft in vergelijking met een nieuwe iPhone.

Heb je een oudere gsm? Dan kan je de volgende tips volgen om te checken of er iets mis is met de batterij van je iPhone.


 1. Controleer je batterijlader

  Het meest voor de hand liggende probleem: de batterijlader van je iPhone is stuk. Of nog een grotere kanshebber: de kabel van je lader is versleten. Sluit daarom eerst even een andere lader op je telefoon aan, en vervang zeker ook eens de kabel. Vooral met goedkopere namaakkabels moet je opletten. Die zijn immers niet door Apple gecertificeerd en kunnen heel snel kapotgaan. Ga dus best altijd voor een officiële lader en kabel!


 2. Connecteer je iPhone met je computer

  Natuurlijk probeer je best meerdere stopcontacten uit. En je kan je batterij ook opladen via je computer. Verbind je smartphone daarom eens met een usb-poort in je laptop. Zorg er wel voor dat je pc niet in slaapmodus staat. Als je iPhone ook nu geen teken van leven geeft, dan kan je het ook nog eens proberen met een externe energiebron, zoals een powerbank.


 3. Check de Lightning-poort van je iPhone

  Als je lader niet het probleem is, dan moet je de Lightning-poort eens bekijken. Als zich daar stof en vuil opstapelen, is het mogelijk dat de kabel geen goed contact met de telefoon meer kan maken. De veiligste manier om de poort schoon te maken, is met een spuitbus met samengeperste lucht. Je kan ook een tandstoker gebruiken, maar let dan wel op dat je geen laadpinnetje afbreekt!


 4. Start je iPhone weer op

  Het is vrij zeldzaam, maar een softwarefout kan ook de reden zijn waarom je iPhone niet meer wil opladen. Probeer daarom eens het bekende trucje: start je apparaat opnieuw op! Als je smartphone helemaal niet meer reageert, dan kan je hem geforceerd starten (een zogenaamde harde reset). Druk de aan-uitknop en de home-knop gedurende enkele seconden gelijktijdig in.

  Heb je een iPhone 7? Dan moet je de aan-uitknop samen met de volumeknop indrukken. Bij de iPhone 8 en de iPhone X zit het nog anders in elkaar: druk eerst kort de volumeknop omhoog, daarna omlaag, en tot slot lang op de startknop aan de andere kant.


 5. Kalibreer de batterij opnieuw

  Ook al eens meegemaakt dat je iPhone aangeeft een batterij te hebben die nog voor 40 procent vol is, maar plots twintig seconden later uitvalt? Dan is het tijd om je batterij opnieuw te kalibreren. Dat doe je door de eerste en derde tip te combineren: sluit je telefoon aan op een lader en voer een harde reset uit. Laad de iPhone daarna volledig op!


 6. Gebruik een draadloze lader

  Vermoed je dat je Lightning-poort de geest heeft gegeven of heb je geen enkele werkende lader in huis? Dan kan je nog één ding proberen, tenminste als je een iPhone 8 of een iPhone X hebt: draadloos opladen via inductie. Je hebt dan wel een speciale draadloze oplader nodig. Hij moet enkel voldoen aan de Qi-standaard (check daarvoor de verpakking).


 7. Controleer of je batterij echt helemaal niet oplaadt

  Geef je iPhone een half uur om op te laden en controleer dan of het percentage van de batterij echt niet is toegenomen. Soms kan het ook zijn dat je iPhone maar tot een bepaald percentage oplaadt, omdat de gsm te warm wordt. Van zodra de temperatuur daalt, zal het opladen hervatten. Apple heeft dit ingevoerd om de levensduur van je batterij te verlengen.


 8. Vervang je batterij

  Heb je alle tips geprobeerd en laadt je iPhone nog steeds niet op? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe batterij. Geen paniek! Dat hoeft helemaal geen fortuin meer te kosten. Bij alle officiële Service Centers van Apple kan je je batterij voor welgeteld 29 euro laten vervangen.


Haal je liever toch ineens een volledig nieuwe gsm in huis? Check dan meteen even ons aanbod!

Proximus Business

  

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar