×
×

Werken aan hoge snelheid is niet altijd evident

door JohanLaat je inspireren06/12/2015

Werken aan hoge snelheid is niet altijd evident
De trein is altijd een beetje reizen, maar als u onderweg bent voor zaken is het handig om ook daar geconnecteerd te blijven. Dat is anno 2015 niet altijd even vanzelfsprekend, maar er is beterschap op komst.

Mobiel internet is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en werken. Meer en meer mensen willen dan ook altijd en overal geconnecteerd zijn. En als er dan eens een plaats is waar we geen netwerk hebben, dan vinden we dat vreemd.
Een beruchte ‘blind spot’ zijn treinen. Op onze nationale treinen is voorlopig geen wi-fi beschikbaar, hoewel Minister Galant de NMBS wel aanspoorde  om vanaf 2019 wi-fi op alle treinen te voorzien. Haar collega, Minister De Croo, overlegt met providers hoe ze de 3G/4G-dekking naast de spoorlijnen kunnen verbeteren.
We zien dan ook een (verre?) toekomst tegemoet waar alle passagiers kwaliteitsvolle internetverbindingen hebben, hetzij via wi-fi, hetzij via mobiele netwerken.

Gaat u internationaal op zakenreis met de trein, dan heeft u al iets meer geluk, want veel internationale treinmaatschappijen voorzien nu al een vorm van dekking. Reis u per Thalys, Eurostar, ICE of TGV, dan heeft u in elk geval al stopcontacten ter beschikking om uw apparaten aan de gang te houden. Wi-fi is een ander geval.

Op Thalys-treinen is beperkt wi-fi voorzien. Die is gratis voor reizigers in eerste klasse en reizigers in tweede klasse die een semi-flex, B2B of Thalys ThePass vervoersbewijs hebben.  Voor andere reizigers in tweede klasse is wi-fi betalend. U kan op voorhand en online credits aankopen.
Op ICE-treinen is wi-fi gratis in eerste klasse, maar lang niet op alle treinen en trajecten.

Eurostar voorziet wi-fi in de vertrekhallen van St. Pancras International, Paris Gare du Nord, Brussel-Zuid, Ebbsfleet International en in hun Business Quiet Area in Ashford International.
Business Premier reizigers en houders van een Eurostar Carte Blanche beschikken over gratis wi-fi in de business lounges in Londen, Ebbsfleet, Parijs en Brussel.
On-board wi-fi heeft Eurostar niet maar dat komt er wel, in sneltreinvaart, aan. Begin 2016 zal Eurostar beginnen met het inzetten van nieuwe e300 treinstellen, en die zijn wel volledig uitgerust voor de reizende zakenman.

Voorlopig is het dus nog even behelpen, maar de toekomst ziet er snel uit.

Meer info:

Meer nieuws over:

  • mobiel internet
  • Business continuity
  • 4G
  • Ongestoord ondernemen

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar