Zelf website maken? Of toch je website laten bouwen?

Gepubliceerd op 20/08/2018 in Inspiratie

Als moderne zaakvoerder weet je dat het belangrijk is om ook online sterk te staan. Maar hoe weet je of je een degelijke website hebt? En wat is eigenlijk de slimste beslissing: zelf een webpagina in elkaar knutselen of een expert inschakelen? Hieronder ontdek je alle voor- en nadelen van beide methodes.

Zelf website maken? Of toch je website laten bouwen?

Een goedkope website in 1-2-3?

Een goeie website heeft het allemáál

Een goeie bedrijfswebsite moet erg veel kwaliteiten combineren. Je wil namelijk een website die …

  • makkelijk te gebruiken en navigeren is;
  • vlot de juiste info communiceert;
  • inhoudelijk interessant is voor elke bezoeker;
  • je producten of diensten verkoopt;
  • op alle toestellen en programma’s even goed werkt.

Al die aspecten beheersen? Niet vanzelfsprekend. Zeker niet als je weinig technische kennis hebt. Bovendien is zo’n geoptimaliseerde website een werk van lange adem. Terwijl jij als zelfstandige echt wel andere dingen aan je hoofd hebt.

Is je website laten bouwen duurder?

Je website zelf bouwen is geen makkelijke opdracht. Maar misschien overweeg je het toch, omdat je geen zin hebt in een grote investering. En op korte termijn kost een zelfbouwplatform je inderdaad minder dan een echte webontwikkelaar. Maar de kans is klein dat jij met zo’n doe-het-zelf-pakket een degelijke website bouwt.

Om zelf een website te bouwen moet je een brede digitale kennis hebben, van een vlotte pen tot specifieke technische kennis. En een slechte gebouwde website kost je past écht veel geld. Denk maar aan de potentiële klanten die je site niet vinden. Of aan de bezoekers die ergens halverwege afhaken en zo je product nooit ontdekken. Ciao, extra omzet!

Goed én goedkoop een website laten bouwen? Het kan!

Niemand loopt graag potentiële klanten mis omdat zijn website niet goed werkt. En eerst zelf iets in elkaar boksen om het daarna alsnog door een expert te laten repareren? Ook geen goed idee.

Weeg alle voor- en nadelen af en het wordt je al snel duidelijk: je huurt best onmiddellijk een expert in wanneer je een nieuwe website nodig hebt. Op korte termijn valt de investering vaak mee en na verloop van tijd gaat ze je net extra omzet opleveren. Met andere woorden: een goede website verdient zichzelf terug!

Heb je bijvoorbeeld ooit van Bizz Online gehoord? Al vanaf € 15 per maand krijg je een website die écht goed in mekaar zit. En je eigen inspanningen zijn minimaal: je levert zelf enkele bouwstenen als foto’s en teksten aan, en de webontwikkelaars doen al de rest.

Ontdek nu Bizz Online

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar