Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

5 Gratis Softwaretools Voor Ondernemers

Gepubliceerd op 23/03/2017 in Tech, tips & tricks

5 Gratis Softwaretools Voor Ondernemers

Goede software is duur en ingewikkeld? Zo was het vroeger. Tegenwoordig zijn er op het internet een heleboel programma’s te vinden die perfect geschikt zijn voor ondernemers, gemakkelijk om te gebruiken en die grotendeels gratis zijn. Zoals deze 5:

 1. Trello: visuele getinte projectcoördinatie

  Wanneer je een nieuw project opstart voor je zaak kan het overzicht over het project bewaren een dagtaak op zich worden. Trello, een tool voor project management, helpt hierbij.

  Het programma is een soort elektronisch prikbord en is opgebouwd uit lijstjes die op hun beurt weer verschillende “kaarten” bevatten. Aan een kaart kan je checklists toevoegen, of foto’s, of to do-lijstjes, of attachments van e-mails, of chats van teamgenoten… Elke kaart kan je een bepaalde kleur geven (bijvoorbeeld: groen voor “nog te doen”, blauw voor “klaar”, rood voor “belangrijk”,…) en kan binnen een lijst willekeurig gerangschikt worden. 

  Zeker in een KMO (waar het aantal teams of het aantal aspecten van een project nog min of meer overzichtelijk blijft) is dit een zeer gemakkelijke en visuele tool om projecten op kruissnelheid te houden. 

 2. Evernote: gedigitaliseerde post-its

  Plakken er aan jouw computermonitor nog vijfentwintig post-its met zaken die je niet mag vergeten? Dan is het tijd om grote kuis te houden en over te schakelen op Evernote

  Met Evernote maakt je lijstjes aan die tekst kunnen bevatten, maar waarin je even goed foto’s kan plakken, audiofragmenten en e-mails in kan opslaan of zelfs delen van websites. Elke gebruiker krijgt ook een emailadres, zodat hij belangrijke zaken naar zijn Evernote-lijst kan mailen. 

  Een zeer interessante functie is dat Evernote kan synchroniseren tussen verschillende pc’s en je smartphone. Op die manier zijn je lijstjes altijd up to date, op welk apparaat je ze ook bekijkt. 

 3. Canva: grafisch ontwerpen voor dummies

  Op het web zijn verschillende diensten te vinden waarmee je gratis en eigenhandig posters, flyers, banners, visitekaartjes, uitnodigingen en advertenties kan ontwerpen, maar Canva (zonder s!) is een van de beste. Zonder veel kennis van opmaakprogramma’s maakt je hier snel en eenvoudig een grafisch meesterwerkje. Een beetje fantasie en verbeelding zijn voldoende. 

  De site biedt honderden templates waarop je jouw ontwerp kan baseren en die je volledig kan aanpassen en naar je hand zetten. Je kan tekst toevoegen in tientallen verschillende fonts en kiezen uit alle mogelijke soorten achtergronden, vormen, icoontjes en andere grafische toeters en bellen. 

  Er staan ook al honderden stockfoto’s op de site klaar (sommige wel betalend), maar het is ook mogelijk om zelf foto’s toe te voegen. Als je ontwerp helemaal af is, downloadt je het als een PDF. 

 4. Mailchimp: e-mailcampagnes in een handomdraai

  Elektronische nieuwsbrieven verzenden via e-mail is een uitstekende manier om goede contacten te onderhouden met je klanten. Als je meer dan een handvol mails uitstuurt, wordt het manueel invoeren van de adressen en het opstellen van de nieuwsbrieven echter wel een zeer tijdrovende klus. 

  Dan is het moment gekomen om even naar Mailchimp te kijken. Met deze site maakt je in een handomdraai een geslaagde e-mailcampagne. Ook hier vind je weer tientallen professionele templates die je als basis kan gebruiken voor je mails. Je kan handmatig adressen invoeren, CSV-lijsten importeren of je CRM-systeem met Mailchimp verbinden. Ook een ingebouwde module om Facebook-advertenties te maken van je mails is aanwezig. 

  Na de campagne krijg je van Mailchimp een uitgebreid rapport met data (hoe vaak werd je mail geopend? Hoe vaak werd er doorgeklikt?) om je volgende campagne nog beter te maken. 

 5. Hootsuite: alle sociale media in één

  Als bedrijf kan je het je tegenwoordig niet meer veroorloven om sociale media links te laten liggen, maar het beheer van al die accounts is vaak wel omslachtig. Met Hootsuite kan je al je social media-inspanningen organiseren en analyseren vanuit één programma. 

  In plaats van te moeten inloggen op elk netwerk apart, krijg je dus in één oogopslag al je berichten te zien. Zowel op Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, Flickr en ga zo maar door. Ook meerdere kanalen op eenzelfde netwerk beheer je makkelijk vanuit Hootsuite. Of je kan bijvoorbeeld een bericht maken voor verschillende netwerken tegelijk. 

  Daarnaast is het bijvoorbeeld mogelijk om Hootsuite automatisch het beste moment te laten kiezen om een bepaald bericht te plaatsen en krijg je uiteraard ook analyses over hoe vaak je berichten werden aangeklikt en gedeeld.

Johan

Proximus-schrijver.

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar