×
×

Optimaliseer uw woon-werkverkeer

door Proximus Bizz teamLaat je inspireren31/05/2016

Optimaliseer uw woon-werkverkeer
Opstoppingen, wegversmallingen, omleidingen, … België staat gekend voor zijn fileleed. Ergert u zich vaak aan uw woon-werkverkeer? We schetsen kort hoe mobiliteit er in 2035 uit zal zien en schotelen u enkele handige apps voor om slimmer te navigeren en te parkeren.

Volgens een studie van Toshiba zal het woon-werkverkeer er binnen 20 jaar helemaal anders uitzien. Zelfrijdende auto’s, virtual reality, drones en robots zullen volgens het trendrapport helemaal ingeburgerd zijn en een serieuze invloed hebben op onze mobiliteit. 
Wifi in het openbaar vervoer, interactieve routeplanners, contactloos betalen op de trein, de tram of de bus… Dit alles gaat er simpelweg voor zorgen dat pendelen iets comfortabeler zal zijn. Misschien duiken er wel nieuwe vormen van openbaar vervoer op. Een luchttram zoals in het Amerikaanse Portland of een kabelbaan zoals in Londen bijvoorbeeld.

Slimmer navigeren

Wilt u niet wachten en vandaag al slimmer naar het werk gaan? Met behulp van enkele intelligente mobiliteitsapps bespaart u nu ook al heel wat tijd. Rijdt u dagelijks met de wagen naar het werk? Dan is Waze (iOS, Android en Windows Phone) een echte aanrader. Opmerkelijk aan deze applicatie is het communitygevoel. Andere Waze-gebruikers geven aan waar er files, gevaarlijke situaties of politiecontroles zijn, zodat u op tijd een alternatieve route kunt kiezen en sneller op uw eindbestemming raakt. 

Carpoolen

Ook de dynamische app Carpool met VAB & Taxistop (iOS en Android) is een aanrader. Hiermee vindt u in een vingerknip een chauffeur of passagier. Niet enkel voor steeds terugkerende trajecten, maar ook voor occasionele ritten, in binnen- en buitenland. Het is zelfs mogelijk om uw carpoolpartner te evalueren en een rating te geven.

Glijdende uren?

Een andere aanrader is INRIX (iOS en Android). Op het eerste zicht lijkt dit de zoveelste navigatie-app in de rij, maar enkele kleine features zijn echt een vermelding waard. INRIX rekent namelijk niet enkel uit wanneer u op uw bestemming aankomt, maar geeft ook een inschatting van de reistijd als u pakweg een half uur of een uur later vertrekt. Zodra u upgradet naar de premiumversie krijgt u ook de prijzen van diverse brandstoffen te zien, zodat u weet waar u goedkoop kunt tanken.

Eenvoudig parkeren

Niets zo vervelend als aan de parkeermeter staan en beseffen dat u geen kleingeld op zak heeft. Dankzij 4411 (iOS, Android en Windows Phone) start u in meer dan 25 grote Belgische steden uw parkeeractie met amper 4 tikjes. Zodra u opnieuw vertrekt, stopt u eveneens met een tikje op uw smartphonescherm. U kent onmiddellijk de kost van de parkeersessie en betaalt enkel voor de effectieve parkeertijd. Het verschuldigde bedrag wordt verrekend via uw telefoonfactuur.

Meer nieuws over:

  • Mobiliteit
  • Apps
  • woon-werkverkeer

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar