De fiets als de sleutel tot de toekomst

Gepubliceerd op 05/03/2021 in Jouw verhalen

Alle Brusselse slotenmakers verplaatsen zich met een bestelwagen. Allemaal, op één na: Kevin Vandergoten. Kevin runt zijn zaak graag op zijn manier, hij kiest voor een cargobike. En die biedt hem alleen maar voordelen.

De fiets als de sleutel tot de toekomst

Vier jaar geleden startte Kevin Vandergoten als zelfstandig slotenmaker. Een logische stap na 15 jaar als slotenmaker te hebben gewerkt bij een werkgever. Maar in een grote stad als Brussel is het aanbod van slotenmakers bijzonder groot. Dus, hoe maak je het verschil? En hoe spring je eruit? "Een video over een loodgieter die door Parijs fietste, zette me stevig aan het denken," herinnert Kevin zich. Ongeveer een jaar later was CycloSerrurier een feit.

Koning Auto? Keizer Fiets!

Vandaag heeft deze fietsfanaat nog altijd geen spijt van zijn keuze. Verplaatsen op drie wielen bleek al snel alleen maar voordelen te hebben. Financieel gezien zijn de investeringen veel lager. "Een bakfiets is goedkoper dan een bestelwagen, je betaalt geen verkeersbelasting, de verzekering is interessanter, enzovoort... ", legt Kevin uit. En onderweg staan de verkeerslichten altijd op groen. "Ik heb nooit file- of parkeerproblemen. Zo bespaar ik een hoop tijd. En dankzij de nieuwe fietsinfrastructuur worden mijn verplaatsingen nog aangenamer," voegt hij eraan toe. "Een cargobike geeft me pas écht een gevoel van vrijheid.”

Opmerkelijk opvallend

Een andere sleutel tot Kevins succes is dat zijn bakfiets zelden onopgemerkt blijft in het Brusselse verkeer. Net zo wanneer hij ergens geparkeerd staat. "Veel mensen merken me op en komen spontaan met me praten," zegt hij. "Sommigen nemen zelfs een foto! "De bakfiets is niet alleen een efficiënt vervoermiddel, maar blijkt ook een goed prospectiemiddel te zijn. "Mensen zien me voorbijfietsen en bellen me op. Dat gebeurde nooit toen ik nog met mijn bestelwagen reed.”

Een voorbeeld voor velen

De keuze voor de bakfiets lijkt voor Kevin de deuren naar een bloeiende zaak te hebben geopend. Zolang de benen volgen, ziet hij zichzelf niet snel weer in een bestelwagen kruipen. "Fietsen is de toekomst," zegt hij. "Het materieel wordt steeds gevarieerder en efficiënter, er komen steeds meer goede fietspaden en het is een duurzamer vervoermiddel.” En wat met het grillige weer in België of het heuvelachtige karakter van de hoofdstad? Zelfs dat houdt Kevin niet tegen. "Met een goede uitrusting is dat geen enkel probleem," besluit de gele trui van de Brusselse en Belgische slotenmakers.

Zelfstandigen doen graag alles op hun manier. Dankzij Proximus beheer je jouw zaak met een pack dat bij je past. Ontdek nu Business Flex, het pack dat je op jouw manier samenstelt voor jouw zaak.

Dankzij Proximus beheer je jouw zaak met een pack dat bij je past.

Ontdek Business Flex

Start Like A Pro

Start je eigen zaak met deskundig advies, interessante links en suggesties voor tools!

Andere artikels van Start Like A Pro
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar