5 redenen om Bancontact in je zaak te gebruiken

Gepubliceerd op 06/03/2024 in Tech, tips & tricks

Handelaars zijn bij wet verplicht om een vorm van elektronische betalingen aan te bieden. Je kan daarbij kiezen uit verschillende opties. In deze blog leggen we uit wat Bancontact kan betekenen voor je zaak.

5 redenen om Bancontact in je zaak te gebruiken

Om wettelijk in orde te zijn met het aanbieden van een elektronisch betaalmiddel, kan je kiezen uit een aantal opties. Zo zijn er vaste of draagbare betaalterminals of contactloze betalingen via smartphone of smartwatch. Daarnaast mag je ook een rekeningnummer afficheren om zo via overschrijving te laten betalen. Toch kiezen veel zaken voor Bancontact. Een zaak zonder Bancontact is een beetje zoals een café zonder bier. In ons land is het de marktleider op het gebied van elektronische betalingen.

1. Het gaat sneller

Cash geld is verleden tijd. Wist je dat in sommige landen al bijna uitsluitend elektronisch betaald wordt? Ook bij ons gaat het niet lang meer duren voor cash definitief verdwijnt. Uit een rondvraag blijkt dat liefst 89% van de klanten een elektronisch betaalmiddel verkiest. Meestal met een bankkaart, maar dankzij de app van Bancontact betaal je ook gewoon met je smartphone. Gemakkelijk, snel en je klanten moeten niet naar een terminal zoeken om geld af te halen.

Betalen je klanten meestal kleine bedragen? Dan kunnen ze ook contactloos te betalen, zonder het invoeren van de geheime code. Meer weten? In deze blog leggen we je uit hoe het werkt.

Om betalingen vlot te laten verlopen, moet je internetverbinding betrouwbaar zijn. Je wil immers niet dat je klanten tijd verliezen. Reken daarom op Bizz Internet Guarantee! Wanneer je internetverbinding even uitvalt, schakel je meteen over op 4G. Zo werk je altijd probleemloos verder.


2. Het is gemakkelijker voor je boekhouding

Misschien heb je hier nog nooit bij stilgestaan, maar Bancontact is echt geweldig voor je boekhouding. Geen zware berekeningen meer, want iedere betaling gaat rechtstreeks naar een digitale kassa die alle transacties bijhoudt. Het toestel print een betalingsbewijs voor je klanten, en je krijgt er zelf natuurlijk ook eentje om gemakkelijk in je boekhouding te bewaren.


3. Het geld staat meteen op je bankrekening

Een kassa vol cash geld? Mooi, dan heb je goede zaken gedaan. Maar nu moet dat geld nog naar de bank worden gebracht. Met Bancontact is deze klus overbodig, want het geld staat meteen op jouw rekening. En zoals we hierboven uitleggen, heb je direct een overzicht van al je inkomsten.


4. Het is beter voor het milieu

Is je zaak begaan met het milieu? Dan doe je er goed aan om elektronische betalingen te ondersteunen. Al die muntstukken en geldbriefjes worden 24/7 geproduceerd. Daar is niet alleen enorm veel materiaal voor nodig, het geld moet ook nog eens naar de bankautomaten vervoerd worden.

We verbruiken dus onnodig veel grondstoffen en we stoten een pak CO2 uit om cash geld te verspreiden. Voor Bancontact heb je natuurlijk ook wel elektriciteit nodig, maar al bij al is de voetafdruk van een betaalkaart een pak kleiner dan die van een briefje van 20 euro.


5. Het is veiliger

Tot slot is het gewoon veel veiliger om elektronische betalingen aan te bieden. Veel cash in je zaak hebben, dat houdt risico’s in. Je mag er niet aan denken dat je het slachtoffer zou worden van diefstal of een overval.

Met Bancontact is je geld altijd veilig. Een elektronische betaling is gecodeerd, zodat niemand ze kan onderscheppen. Zonder al te technisch te worden: enkel bepaalde apparaten van je bank zijn in staat om de code van een betaling te ontgrendelen.

Bancontact is de meest betrouwbare manier om klanten in je zaak te laten betalen. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat je internetverbinding even onderbroken wordt, maar daarom reken je op Bizz Internet Guarantee. Wij garanderen je dat je onmiddellijk op het 4G-netwerk overschakelt, zodat je klanten er niets van zullen merken. Je werkt dus altijd gewoon verder.

Kies nu voor Bizz Internet Guarantee!

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar