Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Help, mijn iPhone is geblokkeerd

Gepubliceerd op 21/12/2017 in Tech, tips & tricks

Help, mijn iPhone is geblokkeerd

Heb je te vaak de verkeerde code ingetoetst om je iPhone te ontgrendelen? Dan wordt hij, als veiligheidsmaatregel, geblokkeerd. Toch zijn er enkele manieren om die blokkering op te heffen en weer toegang te krijgen tot je geliefde telefoon.

Er zijn drie manieren om een geblokkeerde iPhone opnieuw tot leven te wekken. Jammer genoeg moet je wel bij alle drie de telefoon resetten. Maar geen nood, na de reset kan je alle bestanden en gegevens terugzetten.

iCloud

De eerste manier om de blokkering op te heffen, is door je telefoon te zoeken in iCloud, de online dienst van Apple (www.icloud.com/find).Let wel op, deze optie lukt wel alleen als je telefoon een wifi-signaal of een gsm-verbinding kan ontvangen. Klik bovenaan op ‘Alle Apparaten’ en kies voor de vergrendelde telefoon. Klik daarna op het vuilbakje om de telefoon te wissen. Daarna kan je de fabrieksinstellingen herstellen of een reservekopie terugzetten. Je kan dan meteen ook een nieuwe toegangscode kiezen.

iTunes

Heb je je telefoon al met iTunes gesynchroniseerd? Dan kan je hem ook via dit programma herstellen. Verbind je gsm met je computer en start iTunes op. Klik op het icoontje van je iPhone en kies ‘Herstel iPhone’. Als je ‘Vind mijn iPhone’ in je telefooninstellingen hebt aangezet, zal iTunes vragen dit eerst uit te schakelen. Daarna zal je gsm gewist worden en kan je eventueel een reservekopie terugzetten.

Herstelmodus

Lukt geen van bovenstaande methodes? Dan moet je je telefoon handmatig in herstelmodus zetten. Schakel je telefoon uit en hou dan de aan/uit-knop en de thuisknop allebei ingedrukt. Doe dit tot je ‘Verbind met iTunes’ ziet. Daarna kan je de telefoon aan je computer koppelen en hem via iTunes herstellen.

Moet je je telefoon regelmatig deblokkeren omdat je je code wel eens durft te vergeten? Je kan deze beveiliging ook uitschakelen in de instellingen van je telefoon, maar dat brengt natuurlijk wel risico’s mee. Als je je telefoon kwijtspeelt of hij wordt gestolen, kan de dief (of eerlijke vinder) probleemloos in je gsm rondsnuffelen.

Proximus Business

  

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar