×

Hoe wifi uitschakelen?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op alle modems, Wi-Fi Extenders en Wi-Fi Boosters. Wil je niet draadloos surfen, aarzel dan niet om het wifi-netwerk uit te schakelen. Je kan het later gemakkelijk opnieuw inschakelen.

B-box 3/3V+

B-box 3

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een b-box 3. Schakel wifi in en uit door de on-off-knop naast het wifilampje 3 seconden in te drukken.

Op de voorkant van je b-box 3-modem kun je zien dat het wifilampje niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.

1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord van je modem in en klik vervolgens op de knop Inloggen.
    Als gebruikersnaam dien je User te selecteren in het dropdownmenu Username.
    Als wachtwoord dien je het wachtwoord te kopiëren dat je terugvindt op het label op de achterzijde van je modem, naast het woord User Password of Modem password.

3. Klik op Toegangscontrole.
  4. Selecteer het toestel waarvoor je wifi wilt uitschakelen op een bepaald uur.
  5. Selecteer de tijdsloten waarop je wifi wilt uitschakelen en valideer.

B-box 2

B-box 2

Hoe wifi in- of uitschakelen op je b-box 2 ?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een b-box 2. Schakel wifi in en uit zoals hieronder uitgelegd:

1. Surf naar het configuratiemenu van je modem op http://192.168.1.1 met een recente internetbrowser.
  2. Voer het serienummer van je modem in. Dit vind je terug op het label op de achterzijde van de modem, naast het woord S/N. Klik vervolgens op de knop OK.
    Scherm om toegang te krijgen naar het configuratiemenu van uw modem
  3. Klik in de linkerkolom op Advanced Settings en vervolgens op Wireless. Je kom terecht op de Wireless-pagina.
  4. Op de Wireless-pagina krijg je een overzicht van het wifi-netwerk: Enabled (geactiveerd) of Disabled (gedeactiveerd). Klik op de Deactivate-knop (of op de Activate-knop) om het wifi-netwerk uit (of in) te schakelen. Klik vervolgens op de knop Apply onderaan het scherm.
    Scherm waar u de wifi-instellingen kunt aanpassen:

Op de voorkant van je b-box 2 kun je zien dat het wifilampje Wifi niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.

Wi-Fi Extender

Wi-Fi Extender

Hoe wifi in- of uitschakelen op je Wi-Fi Extender?

Standaard is het wifi-netwerk geactiveerd op een Wi-Fi Extender. Schakel wifi in en uit door de wifi-knop wi-fi lampje 3 seconden in te drukken.

Op de voorkant van je Wi-Fi Extender kun je zien dat het wifilampje niet meer brandt. Dit bevestigt dat het wifi-netwerk uitgeschakeld is.