Cloud Exchange overzetten naar Proximus Mail

Heb je een e-mail gekregen dat Cloud Exchange weldra wordt stopgezet en maak je je zorgen dat je de e-mails die naar je domeinnaam verstuurd niet meer zult ontvangen? Geen nood! Je kunt je Cloud Exchange-oplossing in 3 eenvoudige stappen overzetten naar Proximus Mail als je een Proximus internetabonnement hebt.

Link je domeinnaam aan je mailboxen & e-mailadressen

Het is belangrijk om de stappen in de aangegeven volgorde te volgen, anders kun je geen e-mailadres aanmaken dat aan je domeinnaam is gekoppeld.

  1. Surf naar www.proximus.be/mymailNieuw venster en meld je aan met je MyProximus-inloggegevens. Nog geen account? Schrijf je in voor MyProximusNieuw venster.
  2. Maak een of meerdere mailboxen aan door te klikken op Nieuwe mailbox aanmaken links bovenaan. Als je al bestaande mailboxen hebt, dan zie je deze ook links bovenaan in een dropdownmenu. Je kunt deze ook gebruiken om je e-mailadressen aan te maken in stap 5. Het is best dat je een aparte mailbox aanmaakt per persoon.
  3. Link nu je domeinnaam in MyProximusNieuw venster aan de mailboxen die je zonet hebt aangemaakt. Bij de e-mailinstellingen onder het tabblad Basic, klik je op Linken naast de mailboxen waaraan je je domeinnaam wilt linken. De wijziging gebeurt onmiddellijk.
    Is je domeinnaam geregistreerd bij een andere provider of is het niet mogelijk om je domeinnaam te koppelen in MyProximus? Stuur een e-mail naar dnsmaster@proximus.com met je domeinnaam en de mailboxen die je in stap 2 heb aangemaakt (of wilt gebruiken). Eens je een bevestiging hebt gekregen dat je mailboxen gelinkt zijn aan je domeinnaam, ga je verder naar de volgende stap.
  4. Ga terug naar www.proximus.be/mymailNieuw venster en selecteer de mailbox links bovenaan waarvoor je een nieuw e-mailadres wilt aanmaken.
  5. In het invulveld onder Emailadressen/aliassen beheren, vul een e-mailadres in dat gelinkt is aan je domeinnaam en klik op Creëren. Als je het wachtwoord van je mailbox niet meer kent, dan kun je dat rechtsboven aanpassen, want je zult dit nodig hebben om je e-mailprogramma in te stellen.
  6. Herhaal stap 5 voor alle mailboxen die je hebt aangemaakt.

Let op: een nieuwe mailbox aanmaken is alleen mogelijk als je het aantal mailboxen binnen je abonnement nog niet overschreden hebt. Als dat wel zo is, link dan je nieuwe e-mailadres aan een bestaande mailbox.

Stel je nieuwe e-mailadres in

Als de stappen hierboven uitgevoerd zijn, dan kun je het nieuwe e-mailadres instellen op je gsm, tablet of computerNieuw venster door de stappen te volgen om een Proximus e-mailadres in te stellen.

Zet je oude e-mails over naar je nieuwe e-mailadres

Kopieer de e-mails in je e-mailprogramma van je oude Cloud Exchange mailbox naar je nieuwe Proximus mailbox. Als je veel e-mails hebt, dan kan dit een tijdje duren.

Klaar! Je Cloud Exchange e-mails zijn nu overgezet naar Proximus Mail en je kunt gewoon e-mails blijven ontvangen op je domeinnaam.

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.