Het energieverbruik van je TV Box beperken

Hoe de energieconsumptie van je TV Box beperken? Zet je TV Box altijd in standby als je geen tv meer kijkt. Druk hiervoor op de on-off-toets van je afstandsbediening.

Je kunt het stroomverbruik van de TV Box nog lager houden door de sluimerstand aan te passen:


Android TV Box

menu with white Proximus logo
Je kunt 2 manieren kiezen om het energieverbruik van je TV Box te verminderen:
  • Druk 2 seconden op de V7 Proximus afstanbedieening toets-toets om de eco-modus te activeren. Je TV Box verbruikt dan slechts 0,5 Wh. Het duurt 1-2 min om je TV Box op te starten.
  • Druk kort op de V7 Proximus afstanbedieening toets-toets om de normale modus te activeren. Je TV Box verbruikt dan 2 Wh en start meteen op.

Andere TV Box

menu with blue Proximus logo

Je TV Box in sluimerstand (eco-modus) zetten

Stel de TV Box zo in dat hij na een aantal uur (instelbaar van 1 tot 9 uur) automatisch in sluimerstand (eco-modus) gaat. Dit gebeurt als je geen enkele actie doet gedurende een voorafingestelde tijd. Indien je dan vergeet om je TV Box af te zetten dan gebeurt dit automatisch na een bepaalde tijd.
  1. Druk op de menu-toets en selecteer Menu > Instellingen > Systeem > Sluimerstand > Sluimerstand. Het aanbevolen tijdsinterval voor sluimerstand is 4 uur. Vooraleer de TV Box in sluimerstand gaat, krijg je een verwittiging op het scherm. Indien gewenst kun je er op dat moment voor kiezen om toch niet in sluimerstand te gaan.
  2. Is je TV Box in sluimerstand en wens je terug tv te kijken, dan druk je op de on-off-toets.
  3. Wat gebeurt er met je opnames? De TV Box komt automatisch uit de sluimerstand om een geplande opname te doen.

Energieverbruik

Type de TV Box

Sluimerstand - eco

Sluimerstand - normal

0.5  Wh

2 Wh


0.33 Wh

5 Wh


0.33 Wh

5,51  Wh

Hulp nodig?