Bizz Internet Guarantee - Modem 4G, de praktische gids

Heb je Bizz Internet Guarantee? Dan garandeert de 4G-modem je internetverbinding. We leggen je uit hoe je deze kunt aansluiten en hoe je eventuele problemen kunt oplossen.

Plaats je 4G-modem op de juiste manier

Het is essentieel. Je moet deze installeren:

  • in een open ruimte. Niet in een kast!
  • op een plaats die een goede 4G-verbinding heeft. Je kan dit controleren door te kijken naar de 4G-verbindingsstreepjes op je smartphone.
  • dicht genoeg bij je b-box modem om de b-box en de 4G-modem via een ethernetkabel te kunnen aansluiten. Als de kabel die in de doos wordt geleverd te kort is, vind je ethernetkabels van alle maten in elektronicawinkels.
  • niet te dicht bij elektrische apparaten omdat de aanwezigheid van andere elektrische apparaten de 4G-modem kunnen storen.

Installatie van de 4G-modem

Volg onze online gids om de 4G-modem te installeren.
Installeer de 4G-modem stap voor stap Nieuw venster

Zijn er problemen na de installatie? Kijk de controlelampjes op de 4G-modem na!


De vier controlelampjes op de 4G-modem moeten altijd branden. Als een van hen uit is, dan is er een probleem waardoor de 4G-modem je internetverbinding niet kan garanderen.

ronde powerlampje Power
De 4G-modem moet altijd ingeschakeld zijn. Als het lampje niet brandt, controleer dan of de stroomkabel goed is aangesloten en schakel de modem in.

het netwerklampje met streepjesNetwerk
Hoe meer streepjes verlicht zijn, hoe beter de signaalontvangst is. Verander indien nodig de locatie van de 4G-modem om een plaats te vinden waar de verbinding beter is. Let op: de ontvangst kan worden verstoord door elektronische apparaten die zich te dicht bij de modem bevinden.

het 4G-lampje Proximus 4G-verbinding
Als het lampje niet brandt, dan is er geen verbinding met het mobiele datanetwerk (4G) van Proximus.  Plaats de 4G-modem op een andere locatie waar je wel verbinding hebt met het mobiele datanetwerk van Proximus.

het lampje met 3 schermenModemverbinding
Als het lampje niet brandt, controleer dan of de ethernetkabel aan de ene kant op de 4G-modem en aan de andere kant op de b-box-modem is aangesloten.