×

Bekijk tv via chromecast of Apple TV

TV kijken zonder decoder is mogelijk via de Pickx-app, zelfs op een groter scherm (tv, computer) via Google Chromecast of Apple TV.

Google Chromecast

Google Chromecast

U kunt uw Proximus Pickx-app dankzij Google Chromecast weergeven op een groter scherm (een tv-scherm, een computerscherm). Voorwaarde is dat uw gsm of tablet verbonden is via hetzelfde wifi-netwerk als de Google Chromecast.

1. Sluit uw Google Chromecast aan op uw tv.
  2. Sluit uw gsm of tablet aan op hetzelfde Proximus wifi-netwerk als de Chromecast die is aangesloten op uw tv (geen Public Wi-Fi). Het Chromecast-pictogram  verschijnt rechtsboven in het scherm van uw mobiele telefoon of tablet.
  3. Druk op en selecteer het toestel waarop u tv wilt kijken (bijvoorbeeld uw tv).
  4. Kies in de Pickx-app het uit te zenden programma en start de weergave.
  5. Wanneer het geselecteerde programma op het andere apparaat wordt afgespeeld, wordt het pictogram Chromecast rood.
  6. Om de uitzending te stoppen, drukt u op het pictogram  en kiest u Verbinding verbreken.

Apple TV

Apple TV

Apple TV installeren

1. Sluit de Apple TV aan op uw tv met een HDMI-kabel. Sluit uw Apple TV aan op een stopcontact.
  2. Zet uw tv aan. Druk op de knop Source of Ext op de afstandsbediening van de tv om de bron van de Apple TV te selecteren.
  3. Kies uw taal en volg de instructies. U hebt de naam van het wifi-netwerk en uw wifi-wachtwoord nodig.
  4. Log in met uw Apple-account om toegang te krijgen tot het Apple TV-menu.

Proximus Pickx app

Pickx-app installeren

1. Installeer de Pickx-app uit de App Store en open deze.
  2. Voer uw MyProximus-login en -wachtwoord in. Bent u uw login en wachtwoord verloren of beschikt u nog niet over een MyProximus account? Schrijf u in of herstel uw identificatiegegevens.

Pickx-app gebruiken

• Pickx menu: Vind gemakkelijk programma’s die u graag ziet gegroepeerd per categorie.
  • Navigeren in het Pickx-menu: Gebruik de afstandsbediening van de Apple TV om door het menu te navigeren en klik op het programma dat u wilt bekijken.
  • Terug naar het Pickx home screen: U kunt teruggaan naar het menu door op de Menu-knop van de afstandsbediening te drukken. Als het tijdens een programma is, druk dan twee keer.
  • Een programma ‘Live’ bekijken’: selecteer ‘Live tv’ bovenaan het scherm.
  • Een programma herbekijken vanaf het begin : u kunt vanaf het begin herbekijken door op de Menu-knop te drukken en vervolgens op Restart. Om terug te gaan naar live-tv, drukt u op de Menu-knop en vervolgens op Go to live.
  • Pauzeren: Druk eenmaal in het midden van het touchpad om te pauzeren.
  • Snel vooruit, snel achteruit: Schuif uw vinger naar links of rechts van het touchpad om snel vooruit of achteruit te spoelen door het huidige programma.
  • 10 seconden vooruit of achteruit : Druk op de rechter- of linkerrand van het touchpad om 10 seconden vooruit of achteruit te gaan.

Nog extra hulp nodig bij gebruik van de Pickx-app op Apple TV?

Uw Apple ID wordt niet geaccepteerd? Bekijk de Apple hulppagina.

Uw MyProximus-identificaties worden niet aanvaard? Bekijk onze hulppagina.

Kan de Pickx-app niet worden geïnstalleerd? Kijk of er genoeg ruimte is op de Apple TV.

Enkele functionaliteiten die we momenteel missen zijn:
  • Tv-gids,
  • Opnames,
  • Detailpagina met info van het programma.

Deze zullen echter geleidelijk worden toegevoegd.