×
×

The Walking Dead

The Walking Dead

Ben je wel te vinden voor een portie horror, overgoten met een sausje van suspense? Dan is The Walking Dead echt iets voor jou. Deze bejubelde Amerikaanse serie bulkt van de spanning en laat niets aan de verbeelding over. De visuele effecten zijn adembenemend, net zoals de bloedige scènes en vleesetende zombies.

De apocalyps loert altijd om de hoek in deze serie. Zombies hebben de wereld veroverd en de ‘survivors’ doen er alles aan om terug te vechten. Fear the walking dead!

Netflix


IMDb-rating
8,6/10

Taal
Engels

Duur
44 min.

Genre
Thriller

Seizoenen
6

Doelgroep
16+


The walking dead: Survivors vs zombies

De strijd tussen de zombies en de ‘survivors’ is de rode draad doorheen The Walking Dead. Als kijker zit je op het puntje van je stoel tijdens de achtervolgingsscènes. Als een van de ‘survivors’ door een zombie wordt gekrabd of gebeten, is zijn of haar lot bezegeld en rest alleen nog de dood.

The Walking Dead

Overleven op het scherpst van de snee

The Walking Dead herleidt het bestaan van de personages tot een pure overlevingsstrijd. Ze binden niet alleen de strijd aan met de zombies, maar ook met andere groepen overlevenden. ‘Survival of the fittest’ is een understatement in deze topserie. Tel daarbij de talloze ontberingen en intriges, en je begrijpt dat de personages zowat alle technieken gebruiken om hun hachje te redden.

The Walking Dead

Trailer

Seizoenen

The Walking Dead

Seizoen 1

Nadat hij is doodgeschoten, ontwaakt sheriff Rick Grimes in een ziekenhuis uit z’n coma. Buiten ontdekt hij een ware ravage: lijken liggen her en der te rotten en er is geen levend wezen te bespeuren. Ook zijn vrouw en zoon zijn spoorloos. Zombies hebben de macht gegrepen en willen het menselijke ras uitroeien. Rick vlucht naar Atlanta, waar zich net buiten de stad een kamp met ‘survivors’ heeft gevestigd. De onderlinge relaties komen onder druk te staan en de gemoederen raken verhit.

The Walking Dead

Seizoen 2

Terwijl ze op de hielen worden gezeten door de zombies, proberen de ‘survivors’ zich zo goed mogelijk te organiseren. Ze vinden een nieuw schuiloord, maar de plannen worden gedwarsboomd omdat Sophia vermist raakt. Ondertussen ontstaan er onderlinge conflicten en proberen de personages vooral te overleven. Op het eind van het seizoen komen de zombies wel heel dichtbij.

The Walking Dead
 

Seizoen 3

Fysieke en mentale uitputting eisen hun tol, nadat de ‘survivors’ maanden op de vlucht waren. Uiteindelijk vinden ze een onderkomen in een gevangenis. Er ontstaat een regelrechte oorlog tussen de groep en de gouverneur van Woodbury, een veilig schuiloord waar zo’n 70 mensen wonen. Terwijl Rick op het punt staat te onderhandelen, ruikt hij onraad en komt het tot een clash tussen Woodbury en de ‘survivors’. Het resultaat is een slagveld met slachtoffers aan beide kanten.

Cast

The Walking Dead
Andrew Lincoln
Rick Grimes

The Walking Dead
Chandler Riggs
Carl Grimes

The Walking Dead
Lauren Cohan
Maggie Greene

The Walking Dead
Norman Reedus
Daryl Dixon

The Walking Dead
Melissa McBride
Carol Peletier

The Walking Dead
Steven Yeun
Glen Rhee

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar