×
×

The Mentalist

The Mentalist

“Toch niet wéér een nieuwe politieserie?”, denk je misschien. Toch wel, maar The Mentalist verschilt van zijn consoorten door de verrassende plotwendingen én de charmante Patrick Jane, die met glans door Simon Baker wordt vertolkt. Een dramaserie die bulkt van de kwaliteit en die je gewoon gezien moet hebben!

The Mentalist


IMDb-rating
8,1/10

Taal
Engels

Duur
43 min.

Genre
Thriller, drama

Seizoenen
7

Doelgroep
Adolescenten en Volwassenen


Red John: rode draad

Patrick Jane, een voormalige succesvolle ‘mentalist’, gaat bij het California Bureau of Investigation werken en heeft daar een goede reden voor. Hij wil de seriemoordenaar vinden die zijn vrouw en dochtertje twee jaar geleden vermoordde. Toen Jane de seriemoordenaar Red John publiek vernederde tijdens een tv-show, vatte Red John dat op als een uitdaging. Een waar kat-en-muisspel waar geen einde aan lijkt te komen.

The Mentalist

Bizarre mentaliteit

Het hoofdpersonage in The Mentalist is een rare snuiter. Zo heeft hij de gewoonte om soms een theekopje in de huizen van de slachtoffers te zetten. Maar zijn bizarre karakter brengt ook voordelen met zich mee: op die manier komt hij dichter bij de waarheid en achterhaalt hij makkelijker mysteries. Af en toe durft hij de getuigen, verdachten en zelfs zijn teamgenoten te hypnotiseren. En hij lapt wel eens een aantal protocollen aan zijn laars.

The Mentalist

Seizoenen

The Mentalist

Seizoen 5

In een nieuw seizoen van The Mentalist laat de obsessie van Patrick Jane om Red John te vinden hem niet los. Hij komt dichter dan ooit bij de ware identiteit van de seriemoordenaar. Als Homeland Security en de FBI samen met het CBI aan de zaak werken, gaan de poppen aan het dansen. Het vijfde seizoen bevat bovendien de iconische.

The Mentalist

Seizoen 6

Patrick Jane en het CBI komen dichter bij de ongrijpbare seriemoordenaar, Red John. Jane heeft een lijst van zeven verdachten, die de moordenaar zelf bevestigd heeft. Het CBI wordt noodgedwongen stopgezet en daarom besluiten Patrick Jane, Teresa Lisbon en de rest van het team zich aan te sluiten bij de FBI. Daar komen weer tal van misdaden op hen af. Spanning alom!

The Mentalist
 

Seizoen 7

In het allerlaatste seizoen is meesterbrein Patrick Jane terug. Hij was de afgelopen twee jaar niet meer aan het werk en leefde geheel in afzondering, omdat de eindeloze zoektocht naar Red John, de seriemoordenaar die zijn vrouw en dochter vermoordde, afgelopen was. Patrick Jane en Teresa Lisbon hebben eindelijk hun liefde aan elkaar verklaard. Nu ze samen voor de FBI werken, kruist een nieuwe seriemoordenaar hun pad …

Cast

The Mentalist
Simon Baker
Patrick Jane

The Mentalist
Robin Tunney
Teresa Lisbon

The Mentalist
Tim Kang
Kimball Cho

The Mentalist
Owain Yeoman
Wayne Rigsby

The Mentalist
Amanda Righetti
Grace Van Pelt

The Mentalist
Rockmond Dunbar
Dennis Abbott

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar