×
×

Orphan Black

Orphan Black

Voor Sarah Manning verandert werkelijk alles wanneer ze toevallig getuige is van een zelfmoord. De vrouw die zichzelf voor de trein werpt, blijkt Sarahs evenbeeld te zijn. Sarah, die nogal ‘streetwise’ is en al wat klappen kreeg van het leven, beslist om de identiteit van de vrouw over te nemen: Sarah Manning wordt Beth Childs, politieagente. Al gauw ontdekt ze dat Beth niet haar verborgen tweelingzus was, maar ... haar kloon.

Netflix


IMDb-rating
8,4/10

Taal
Engels

Duur
44 min.

Genre
Science fiction, thriller

Seizoenen
3

Doelgroep
Volwassenen


Klooncomplot

Wat aanvankelijk de oplossing voor haar problemen leek – Beth Childs’ bankrekening bleek wél goed gevuld, in tegenstelling tot die van Sarah – groeit uit tot een regelrechte nachtmerrie. Sarah gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er maar liefst acht klonen van haar rondlopen. Meer nog, iemand wil Sarah en haar ‘zussen’ dood. En dat is het niet de enige element dat deze ‘clonespiracy’ zo meeslepend maakt.

Orphan Black

Steractrice in wording

Actrice Tatiana Maslany kreeg terecht veel lof toegezwaaid voor haar prestatie in Orphan Black. Ze vertolkt Sarah Manning én al haar gekloonde versies, en slaagt erin om elk personage een eigen stem, diepgang en betekenis te geven. Elke aflevering van Orphan Black eindigt met een cliffhanger en de plot is verslavend, maar deze serie zet je ook aan het denken: wat als menselijk klonen écht mogelijk wordt? Stof voor een avondje toogfilosoferen, na het bingewatchen!

Orphan Black

Seizoenen

Orphan Black

Seizoen 1

Sarah Manning is wees en gehard door het leven. Op een dag ziet ze hoe een vrouw zich voor de trein gooit. Een vrouw die bovendien identiek op haar lijkt. Ze besluit haar identiteit over te nemen. Sarah Manning wordt Beth Childs en krijgt er een vriendje en een baan als politieagente bij. Maar dan ontdekt ze de ware toedracht achter de gelijkenis tussen Beth en haarzelf: ze maken allebei deel uit van een kloonexperiment.

Orphan Black

Seizoen 2

Niet alleen blijken er meerdere klonen van Sarah te bestaan, ze komt er ook achter dat ze een dochtertje heeft. De zoektocht naar Kira verloopt niet van een leien dakje, maar Sarah vindt steun bij haar klonen en bondgenoten Alison en Cosima. Ook haar pleegbroer Felix is blij dat hij eindelijk weer een rol mag spelen in Sarahs leven. Slaagt Sarah erin om zichzelf en haar klonen te beschermen tegen hun belagers?

Orphan Black
 

Seizoen 3

Wie zijn de mannelijke klonen, waar komen ze vandaan en hoe verhouden ze zich tot Sarah en haar kloonzussen? Meer dan ooit zullen Sarah en haar partners in crime de krachten moeten bundelen om alle dreigingen van buitenaf te weren en de mysteries te ontrafelen ...

Cast

Orphan Black
Tatiana Maslany
Sarah Manning

Orphan Black
Jordan Gavaris
Felix Dawkins

Orphan Black
Maria Doyle Kennedy
Siobhan Sadler

Orphan Black
Skyler Wexler
Kira

Orphan Black
Dylan Bruce
Paul Dierden

Orphan Black
Kristian Bruun
Donnie Hendrix

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar