Fiber is beschikbaar voor jou!

Mijn pack kiezen

We bereiden je gepersonaliseerde ervaring voor

Het is bijna klaar...

De 3 voordelen van fiber tot in je woning

Ultrasnel internet

Ongeëvenaarde snelheden zodat je in een mum van tijd bestanden, foto's, series of games kan downloaden en uploaden.

Ultra-stabiele verbinding

Een straffe verbinding voor het hele gezin, op al jouw aangesloten apparaten, en overal in jouw huis.

Ultralage latency

Vliegensvlugge reactietijd zonder vertraging of onderbreking om je een voorsprong te geven op jouw tegenstanders.

Flex Fiber, jouw pack op maat

Stel jouw pack samen volgens jouw behoeften:

 • Een ongeëvenaarde internetervaring op jouw maat
 • Supervoordelige mobiele abonnementen
 • Een hoogwaardige Pickx TV -ervaring op al jouw schermen
 • Onbeperkte toegang tot Het Laatste Nieuws (digitaal)

Flex Fiber

Gratis installatie

Upgrade je pack met Fiber
Vanaf 5 /maand

Proximus fiber, direct bij jouw thuis, is de beste

Proximus is de eerste Belgische operator die end-to-end fiber tot in het hart van je huis installeert, in tegenstelling tot de meeste concurrenten die voor de laatste meters coaxkabels gebruiken. Dit maakt een groot verschil in snelheid, stabiliteit en latency.

Downloaden

Download de videogame Valorant (30 GB)

Proximus Ultra Fiber - 8,5 Gbps
Gedownload in 30 sec.
Proximus Giga Fiber - 2,5 Gbps
Gedownload in 1 min 36
Koper - 100 Mbps
Gedownload in 40 min

Uploaden

Deel een vakantiealbum met je familie (10 GB)

Proximus Ultra Fiber - 1 Gbps
Geüpload in 1 min 20
Proximus Giga Fiber - 500 Mbps
Geüpload in 2 min 40
Koper - 30 Mbps
Geüpload in 44 min 27

Waarom nu kiezen voor fiber?

Voor de hele familie

Allemaal tegelijk online

Belgische huishoudens hebben gemiddeld 7 toestellen verbonden met hun internet, wat een impact kan hebben op de kwaliteit van de verbinding en frustratie kan veroorzaken.

Met fiber kan je in alle veiligheid thuiswerken, ongeacht het aantal toestellen dat tegelijkertijd verbonden zijn, zelfs wanneer de rest van het gezin content streamt of videogames spelen.

Klaar voor de toekomst

Een verbinding die de test der tijd doorstaat

Het huidige kopernetwerk zal geleidelijk verdwijnen. Wees proactief en laat gratis fiber bij je thuis installeren om te genieten van de krachtigste internetverbinding.

Dit zal je jarenlang gemoedsrust geven.

Een nieuwe wifi-generatie

Internet Box

Onze nieuwe Internet Box is ontworpen om jouw fiberverbinding optimaal te benutten. Uitgerust met de nieuwste Wi-Fi 6-technologie biedt hij een ongekende connectiviteit. Sneller en betrouwbaarder, in elke kamer van jouw woning, om te voldoen aan de behoeften van het hele gezin, wat je ook doet.

Wi-Fi Boosters

En dankzij onze Wi-Fi Boosters, uitgerust met Mesh-technologie, geniet je van een betere wifi-dekking in een groter aantal kamers.

Gratis installatie

Fiber tot in het hart van jouw woning

Proximus is de eerste Belgische operator die echter fiber van a tot z installeert, tot in het hart van jouw woning, in tegenstelling tot Telenet, VOO of Orange die coaxkabels gebruiken voor de laatste meters. En dat maakt net het verschil in prestaties.

Bovendien is de installatie volledig  en zorgt onze technieker voor alles.

Hoe krijg ik fiber?

 1. Bestel jouw Flex Fiber-pack en je wordt uitgenodigd om een afspraak te maken met een technieker voor de installatie van fiber bij je thuis

Vragen die je misschien nog hebt

Fiber is de technologie van de toekomst waarmee je gegevens over grote afstanden verzendt met de snelheid van het licht.

In tegenstelling tot de meeste andere operatoren installeert Proximus fiber tot in je woning. Dit geeft de best mogelijke prestaties, nu en in de toekomst.

Fiber van Proximus is uitgeroepen tot “Het snelste internet van ‘t land” door Ookla®.

Ookla® is de wereldwijde leider in het meten en monitoren van netwerkprestaties met zijn beroemde snelheidstest (Speedtest®), beschikbaar op Speedtest.netNieuw venster .

Op basis van nationale resultaten reikt Ookla® prijzen uit om de prestaties van de verschillende operators te valideren.

Je huidige kabel, die in koper is, binnenkort moet worden vervangen? Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Dankzij glasvezel profiteer je van een ultrasnelle en stabiele internetverbinding, ultralage latentie, een scherper beeld dan ooit op al je schermen, en vooral: je bent voorbereid op de toekomst:

 • Ultrasnel en stabiel internet: geen onderbrekingen of vertragingen bij het importeren of exporteren van documenten, het bekijken van video's of het spelen van onlinegames, ongeacht hoeveel mensen of apparaten er tegelijkertijd zijn aangesloten.
 • Ultralage latentie: de latentie is het tijdsinterval tussen het moment waarop informatie wordt opgevraagd en het moment waarop een respons wordt ontvangen. Wanneer je online speelt, telt elke milliseconde. Met fiber blijf je je tegenspelers een stap voor.
 • Scherper beeld dan ooit op al je schermen: tv, tablet of smartphone ... Met fiber is er geen detail dat je ontgaat.
 • Klaar voor de toekomst: in de wereld van morgen is je woning steeds meer verbonden via het internet. Met glasvezel in huis is deze evolutie de minste van je zorgen.

Ben je al Proximus-klant? Je huidige koperkabel zal op termijn moeten worden vervangen. Zijn opvolger, fiber, komt tegemoet aan de vraag naar steeds meer connectiviteit. Fiber biedt sterkere prestaties, nu en in de toekomst.

Mbps is de eenheid voor de hoeveelheid gegevens die in één seconde worden overgedragen. Deze overdrachtseenheid wordt wereldwijd gebruikt om internetsnelheden te kwantificeren. Mbps staat voor megabit per seconde. Gbps (of GIGA) staat voor gigabit per seconde. Een gigabit (of 1 GIGA) komt overeen met duizend megabits – en ja, dat is razendsnel!

Als huurder volstaat het je aanvraag te doen bij Proximus. Je huisbaas kan zich niet verzetten tegen de keuze van een operator, noch tegen de installatie van fiber op verzoek van de huurder. Toch raden we je aan je huisbaas op de hoogte te brengen.

In een gebouw in mede-eigendom zullen alle eigenaren normaal gezien al in kennis zijn gesteld van de komst van fiber in het gebouw via de algemene vergadering of door de syndicus/beheerder van het gebouw.

Fiber is niet alleen sneller en stabieler, maar ook milieuvriendelijker. Het versturen van data kost immers tot 12 keer minder energie dan met je huidige koperkabel! Overstappen op fiber is dus een goede beslissing voor het milieu en het klimaat.

Fiber bestaat uit glas gemaakt van siliciumdioxide, na zuurstof het meest voorkomende element op aarde. Het wordt aangetroffen in zand, klei, rotsen en zelfs in water. De exploitatie ervan is niet schadelijk voor het milieu.

Bovendien recycleert Proximus tot 500 ton koper per jaar om het een tweede leven te geven

Dat hangt af van de aansluiting van je alarmsysteem:

 • Via wifi of ethernet naar je b-box? Dan hoef je niets te doen.
 • Via de analoge lijn? Dit type aansluiting zal na de overstap op fiber verdwijnen. Je zult dus ofwel een aparte analoge lijn moeten bestellen of contact moeten opnemen met je installateur om je alarmcentrale te updaten.
 • Via je telefoonlijn? De Service Line is beschikbaar! Een speciale lijn voor uw alarmsysteem. Meer info over service line. U kunt ook een service line bestellen via het formulier
 • Via een centrale meldkamer? Vraag aan de installateur van je alarminstallatie om te controleren of de installatie goed werkt.

Wil je meer weten over fiber?

Klantendienst

Fiber evenementen

De Algemene Voorwaarden en Prijslijst & tarieven zijn van toepassing.

Snelheid van het vaste internet

het snelste internet van ‘t land, met Giga Fiber en Ultra Fiber als extra optie bij je Flex Fiber-pack. De werkelijk behaalde snelheid is afhankelijk van het computersysteem, maar ook in uitzonderlijke gevallen, van het algemene gebruik. Als je wifi gebruikt, kan je surfsnelheid ook lager zijn. Om de surfsnelheid bij jou thuis te kennen: Proximus.be/internetspeed.

Snelste internet van ‘t land

 • Op basis van de Ookla®-analyse(pdf, 176 KB) van Speedtest Intelligence®-gegevens, snelheidsscore verkregen via de Speedtest data enrichment API voor Proximus fiber in vergelijking met de belangrijkste Belgische providers voor de maanden februari tot april 2024. Gedeponeerd handelsmerk van Ookla gebruikt onder licentie en gereproduceerd met toestemming.
 • Vergelijking van de hoogste maximumsnelheden(pdf, 93 KB) aangeboden door Proximus, VOO, Orange en Telenet.

Mega Fiber

De maximaal haalbare snelheid is tot 500 Mbps in download en 500 Mbps in upload voor alle apparaten in het thuisnetwerk samen.

Het onbeperkte internetvolume geldt voor persoonlijk en normaal gebruik, volgens de algemene voorwaarden. Na gebruik van 3 TB, wordt je snelheid beperkt tot het einde van de maand, tenzij activering van je gratis 300 GB extra volume activeert via Proximus+. Meer info: Proximus.be/internetpolicy(pdf, 150 KB, in Engels) .

Giga Fiber

De maximaal haalbare snelheid is tot 2,5 Gbps in download en 500 Mbps in upload voor alle apparaten in het thuisnetwerk samen. Deze maximale snelheden kunnen alleen worden bereikt door gebruik te maken van de volgende technologieën:

 • Categorie 6A RJ45 netwerkkabels
 • 10 Gbps netwerkkaart of 10 Gbps Thunderbolt 3 adapter

Het onbeperkte internetvolume geldt voor persoonlijk en normaal gebruik, volgens de algemene voorwaarden. Na gebruik van 6 TB, wordt je snelheid beperkt tot het einde van de maand, tenzij activering van je gratis 300 GB extra volume activeert via Proximus+. Meer info: Proximus.be/internetpolicy(pdf, 150 KB, in Engels) .

De klant heeft recht op een Internet Box+ en maximaal 2 Wi-Fi Boosters bij een Flex Giga Fiber- pack. De Wi-Fi Boosters zijn altijd op aanvraag of op initiatief van de technieker en alleen voor gebruik in België.

De vaste lijn is ook inbegrepen, met onbeperkt bellen naar vaste lijnen en 1000 minuten/maand naar mobiele telefoons in België 24/7 (behalve met Flex Fiber Internet + Mobiel).

Ultra Fiber

De maximale bruikbare snelheid is tot 8,5 Gbps in download en 1 Gbps in upload voor alle apparaten in het thuisnetwerk samen. Deze maximale snelheden kunnen alleen worden bereikt door gebruik te maken van de volgende technologieën:

 • Categorie 6A RJ45 netwerkkabels
 • 10 Gbps netwerkkaart of 10 Gbps Thunderbolt 3 adapter

Het onbeperkte internetvolume geldt voor persoonlijk en normaal gebruik, volgens de algemene voorwaarden. Na gebruik van 6 TB, wordt je snelheid beperkt tot het einde van de maand, tenzij activering van je gratis 300 GB extra volume activeert via Proximus+. Meer info: Proximus.be/internetpolicy(pdf, 150 KB, in Engels) .

De Ultra Fiber-optie is alleen beschikbaar met een Flex Giga Fiber-pack. De klant heeft recht op een Internet Box+ en maximaal 2 Wi-Fi Boosters bij deze pack configuratie. De Wi-Fi Boosters zijn altijd op aanvraag of op initiatief van de technieker en alleen voor gebruik in België.

De vaste lijn is ook inbegrepen, met onbeperkt bellen naar vaste lijnen en 1000 minuten/maand naar mobiele telefoons in België 24/7 (behalve met Flex Fiber Internet + Mobiel).

Gratis installatie

Gratis installatie door een technieker voor nieuwe Flex fiber-klanten. Als je een fiberproduct zonder pack kiest, zoals Internet Fiber, kan je een supplement aangerekend worden voor een nieuwe installatie.

Waarom voor fiber of glasvezel kiezen?

Kiezen voor glasvezel is kiezen voor ultrasnel en ultrastabiel internet, ongeacht met hoeveel toestellen of mensen je online bent. Een fiberverbinding is de droom van gameliefhebbers en zij die graag razendsnel downloaden.

Tabel waarin koper- en glasvezelsnelheden worden vergeleken
Downloadsnelheid voor een bestand van 10 GB Uploadsnelheid voor een bestand van 10 GB
10 Gbps fibertechnologie 9,4s 1min20
Fiber 1 Gbps/100 Mbps 1min20 13min20
Koper 100 Mbps/30 Mbps 13min20 44min27

Ontdek hieronder de voordelen van fiber of glasvezel:

 • Glasvezel voor een razendsnelle internetverbinding
 • Glasvezel voor een uiterst stabiele internetverbinding
 • Glasvezel voor ultra high definition beeldkwaliteit
 • Glasvezel is niet duurder dan een traditionele verbinding
 • Glasvezel verhoogt de waarde van je woning

Waar is fiber al beschikbaar?

Glasvezel is al beschikbaar in verschillende grote steden in België en op andere plaatsen is de uitrol bezig. Het wordt ook aangelegd in bedrijvenparken of industriële gebouwen, evenals in de meeste nieuwbouwwijken en nieuwe appartementsgebouwen.

Dankzij onze partnerships met Fiberklaar in Vlaanderen en Unifiber in Wallonië zal de uitrol van glasvezel de komende maanden en jaren nog verder versnellen om je het beste netwerk op de markt aan te bieden. Het doel is te zorgen voor een supersnel en stabiel netwerk dat in staat is het dataverkeer – dat de komende jaren zal blijven groeien – probleemloos op te vangen.

Controleer of jouw woonplaats al fiber heeft

Proximus Digital Assistant