Better Call Saul

Better Call Saul draait rond Saul Goodman, een personage dat in de baanbrekende serie Breaking Bad z’n opwachting maakte. De makers van Breaking Bad creëerden een spin-off die het leven van een criminele advocaat belicht vooraleer hij Walter White, het hoofdpersonage uit Breaking Bad, leerde kennen.

Het eerste seizoen van Better Call Saul viel in de smaak bij het publiek, en niet alleen bij de fans van Breaking Bad. De serie werd genomineerd voor de Emmy Awards 2015 in de categorie ‘beste dramaserie’, samen met Orange Is the New Black en House of Cards, twee andere kleppers van Netflix.


IMDb Rating
8,9/10

Taal
Engels

Duur
47 min.

Genre
Drama

Seizoenen
2

Doelgroep
18+


Better Call Saul

Een spin-off maken van een populaire reeks is altijd een risico. Dikwijls draait het uit op een flauw afkooksel van het origineel. Gelukkig hebben de scenaristen van Better Call Saul hun beste beentje voorgezet. De gluiperige en louche advocaat schittert in de reeks die bol staat van onverwachte wendingen. Ook de setting is verrassend. Goodman regelt zijn zaakjes immers vanuit een suffig kantoortje in een winkelcentrum in Albuquerque (New Mexico).

Good guy versus bad guy

Saul Goodman neemt verschillende gedaantes aan in deze topreeks. Als kijker word je regelmatig op het verkeerde been gezet en weet je niet altijd of hij nu goede of slechte bedoelingen heeft. En dat maakt het extra spannend. Vast staat dat Saul zich regelmatig in nesten werkt en er geen al te koosjere praktijken op nahoudt. Hij is een antiheld die vooral aan zichzelf denkt en er alles aan doet om munt te slaan uit zijn duistere zaakjes. Toch kan je niet anders dan met hem meeleven.

Trailer

Seizoenen

Better Call Saul

Seizoen 1

Het eerste seizoen van Better Call Saul begint met een flashback naar 2002, waar Jimmy McGill (Saul Goodman is zijn latere schuilnaam) als pro-Deoadvocaat werkt. Terwijl hij voor zijn zieke broer zorgt, probeert Jimmy zijn advocatencarrière een boost te geven. Hij richt zijn pijlen op een stel dat ervan beschuldigd wordt 1,6 miljoen euro te hebben verduisterd. Zijn plan wordt echter gedwarsboomd door Tuco Salamanca: een gevaarlijke crimineel die de fans van Breaking Bad zeker al kennen. Wat volgt is een meeslepend avontuur waarbij je op het puntje van je stoel zit. Opgelet: de verleiding tot binge watchen ligt hier op de loer.

Better Call Saul

Seizoen 2

Jimmy keert in het tweede seizoen terug met een nieuwe kijk op het leven. Niet langer ‘the good guy’ zijn, bijvoorbeeld. Langzaam maar zeker lijkt hij dichterbij zijn latere alter ego Saul Goodman te komen. Maar net nu krijgt hij een topbaan aangeboden. Gaat hij dan toch op het rechte pad blijven?

We weten het nu al: dit gaat allemaal weer vreselijk uit de hand lopen. Maar hoe, da’s de vraag. En net als in het eerste seizoen sijpelt de intelligente humor door de verhaallijnen heen. Net als de rake oneliners en de hilarische personages.

Cast


Bob Odenkirk
Jimmy McGill


Jonathan Banks
Mike Ehrmantraut


Rhea Seehorn
Kim Wexler


Patrick Fabian
Howard Hamlin


Michael Mando
Nacho Varga


Michael McKean
Chuck McGill

Speciale aanbieding

Goesting in originele series en films?

Kijk Netflix, nu als TV-bundel met Tuttimus!

Stel je Tuttimus samen

Ontdek meer op Netflix

Activeer Netflix op je Proximus TV

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze:

  • Chat met ons via deze site

    Chat met ons via deze sitemomenteel niet beschikbaar