Implementeer een flexibele ICT-infrastructuur

 • Eenvoudiger beheer van uw infrastructuur
 • Geoptimaliseerd ICT-budget
 • Veerkrachtige cybersecurity

Beheer data met een krachtig ICT-ecosysteem

Om concurrerend te blijven in een voortdurend veranderende wereld, moet uw bedrijf zich aanpassen aan veranderingen. Een traditionele ICT-infrastructuur biedt mogelijk niet langer de vereiste beheerflexibiliteit, wat het onderhoud bemoeilijkt.

We zijn ons bewust van deze uitdagingen en we bieden modulaire componenten aan om de efficiënte coördinatie van alle elementen van uw infrastructuur te vergemakkelijken. We ondersteunen u bij het integreren van de meest krachtige technologieën voor een soepele overgang naar een optimale digitale omgeving.

Catherine De Saedeleer, cloud expert

Oplossingen

Betrouwbare netwerkverbindingen

Een snel, stabiel en veilig netwerk is essentieel om uw bedrijfswerking te versterken.

 • Ontwikkeling van veilige privénetwerken
 • Geïntegreerde Quality of Service (QoS)
 • Optimale prestaties dankzij glasvezel

'Software-defined' netwerk

Deze netwerken worden aangestuurd door een softwarelaag, wat het beheer vergemakkelijkt.

 • Prioritering van netwerkverkeer
 • Geïntegreerde beveiliging met SASE
 • Naadloze integratie met MPLS

Flexibele cloudoplossing

Maximaliseer uw IT-wendbaarheid. Wij helpen u het optimale evenwicht te vinden met onze hybride cloudoplossing.

 • Partnerschappen met HCL, Microsoft en Google
 • Gegevensopslag in Belgische datacenters
 • Maximale bescherming met de sovereign cloud

Snelle mobiele netwerken

De productiviteit van uw business gaat hand in hand met mobiliteit en bereikbaarheid.

 • Beste mobiele netwerkdekking in België
 • Breedste 5G-spectrum en aanpasbare private netwerkoplossingen
 • Specifieke indoor dekking voor bedrijven

Geïntegreerde beveiliging

Cyberaanvallen kunnen uw organisatie lamleggen. Het is belangrijk een bedrijfsbrede beveiligingsaanpak te implementeren.

 • Meer dan 350 beveiligingsspecialisten
 • Security Operations Center in België
 • Ingebouwde beveiliging op netwerkcomponenten (firewalls, anti-DDoS-systemen, etc.)

Services & ondersteuning

Het zelf ontwerpen en onderhouden van uw ICT is tijdrovend en kostbaar. Uitbesteden kan een interessant alternatief zijn.

 • End-to-end expertise van ontwerp en uitrol tot beheer
 • Ondersteuning voor cloud en security
 • 800 gecertificeerde experten

Welk type cloud past het beste bij uw bedrijf?

Klantenverhalen

"Een mobiel privénetwerk laat u toe om over alle voordelen van 5G te beschikken in een lokale omgeving."

Serge Vanhoffelen, Head of Customer Solutions bij Ericsson

Lees meer

"Dankzij SD-WAN kunnen we nieuwe toepassingen uitrollen en nieuwe sites in het netwerk opnemen."

Frank Verschueren, CSO bij Armonea

Lees meer

"We ondersteunen de groei van Autofix met een cloud-first strategie: toepassingen in de cloud zijn makkelijk te schalen en te beheren."

Christophe Declerq, zaakvoerder van Autofix

Lees meer

"Alle applicaties gaan door een beveiligde container, wat resulteert in een performant en veilig apparaat."

Pascal Rooms, ICT-Coördinator bij de NMBS

Lees meer

Vragen over netwerk- en cloudoplossingen voor mijn bedrijf?

Multiprotocol label switching (MPLS) en software-defined wide area networks (SD-WAN's) zijn twee methoden om data via een optimale routering over een netwerk te versturen en zo bedrijfsfilialen met elkaar te verbinden. Toch gaat het technisch gezien om twee heel verschillende toepassingen.

MPLS-verbindingen zijn alleen bestemd voor de gebruikers van die verbindingen. Ze zijn direct, stabiel en betrouwbaar, maar gaan gepaard met duurdere hardware en zijn minder flexibel.

Een SD-WAN maakt gebruik van een softwarelaag om datatrafiek efficiënt aan te sturen. De software laat toe om de verschillende soorten verbindingen (zoals fiber, 4G/5G of wifi) en het volledige netwerk centraal te beheren en te beveiligen. SD-WAN maakt het onder meer mogelijk om bedrijfskritische applicaties voorrang te geven binnen een specifieke vorm van connectiviteit.

Beschikt een organisatie over verschillende internetverbindingen of MPLS en een breedbandconnectie? Dan zal SD-WAN het verkeer over die mogelijkheden spreiden. SD-WAN-model sluit het gebruik van MPLS dus niet uit. MPLS kan een van de netwerkmethoden zijn die u via SD-WAN aanstuurt.

Publiek? Privaat? On-site? Of hybride? De ideale cloudomgeving voor uw organisatie hangt af van verschillende factoren en verschilt per organisatie. Aan de hand van 10 vragen ontdekt u snel welke cloudstrategie het beste aansluit bij uw zakelijke behoeften.

Doe de test Nieuw venster

Een 5G Private Network is een veilig en privé mobiel datanetwerk dat medewerkers en verbonden toestellen toelaat continu grote datavolumes uit te wisselen. Deze 5G PN’s beschikken over een zeer hoge bandbreedte, een zeer hoge betrouwbaarheid en een extreem lage latentie.

Verschillende factoren hebben een invloed op de kost van zowel een cloud- als een on-premise-infrastructuur. Daarom is er geen eenduidig antwoord op de vraag welke cloudomgeving het goedkoopst is. Veel hangt af van de behoeften van de onderneming. Voor sommige ondernemingen is on-premise goedkoper dan cloud en vice versa. Als u overweegt om over te stappen naar cloud om kosten te besparen, zorg er dan voor dat u zowel de financiële voor- en nadelen onderzoekt en begrijpt.

Lees meer in onze brochure over welke technologieën u in overweging moet nemen, waarom u een cloudstrategie nodig hebt en hoe een vertrouwenspartner u kan helpen.

De term SASE staat voor Secure Access Service Edge en verwijst naar de veilige toegang die het biedt tot applicaties en data van uw bedrijf. SASE combineert netwerk- en securitybeheer van on-premise, private en public cloudomgevingen. SASE brengt de bouwstenen SD-WAN (Software Defined Wide Area Network), gericht op netwerkbeheer, en SSE (Security Service Edge), gericht op security, samen. Alles wordt aangeboden als één gecombineerde en geïntegreerde clouddienst.

Lees meer over hoe SASE de maturiteit van uw IT-beveiliging verhoogt.

ICT creëert kansen

Automatisering, AI en hybride werken blijven onze maatschappij transformeren. Als leverancier van digitale diensten en communicatieoplossingen adviseert Proximus bedrijven over hoe zij deze kansen optimaal kunnen benutten.