Wat 5G voor uw bedrijf kan betekenen

5G voor uw bedrijf

Veilige mobiele betalingen op events met 5G Slicing

Kom erachter hoe EventPay gebruik maakt van 5G Slicing om veilige mobiele betalingen op evenementen en festivals te waarborgen. 5G Slicing verdeelt het 5G-netwerk in virtuele netwerken die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van klanten en hun toepassingen.

Klaar voor de toekomst

5G brengt nieuwe functionaliteit in de eigen infrastructuur van het bedrijf. Bereidt uw organisatie zich al voor op een toekomst met 5G?

Wenst u meer te weten over 5G of wilt u deze technologie beter begrijpen? Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wat is 5G?

5G is de opvolger van 4G. 5G zorgt voor supersnel mobiel internet. Proximus was de eerste provider in België met een 5G-netwerk. Voor 5G-internet is een toestel met een ingebouwde 5G-modem nodig. Het potentieel van 5G is enorm. Er wordt hard gewerkt aan VR/AR en de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. 6th NeTWorK biedt in cocreatie met Proximus Drone-as-a-Service aan, waarvoor het 5G-netwerk onontbeerlijk is.

Snelheid

  • Zeer grote mobiele bandbreedte
  • Veel hogere theoretische maximumsnelheden dan met 4G
  • Mogelijk alternatief voor vaste breedband, wanneer deze niet beschikbaar is

Latency

  • Reactietijd van 5G-verkeer theoretisch beperkt tot 1/1000e van een seconde
  • Ogenblikkelijkheid en betrouwbaarheid die onontbeerlijk zijn voor applicaties die onmiddellijke reactie vereisen (virtual reality, autonoom vervoer, robotisering, ...)

Network slicing

Met 5G zal het netwerk kunnen worden opgedeeld in 'slices', die worden toegewezen aan specifieke toepassingen, zoals de hulpdiensten tijdens een evenement.

Energy efficiency

5G-netwerken gebruiken weinig stroom als er weinig verkeer is, wat het stroomverbruik van de antennes vermindert.

Klantenverhalen

RTBF

De RTBF heeft voor het eerst getest en gebruikgemaakt van een mobiel privé 5G-netwerk voor de live uitzendingen van de liefdadigheidscampagne "Viva for Life". Dit particuliere privé 5G-netwerk fungeerde als aanvulling op het bekabelde netwerk en zorgde voor een stabiele verbinding.

Mabo

Met behulp van Mabo hebben we een AGV (Automatisch Geleid Voertuig) aangesloten op 5G. AGV's zijn flexibel en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de behoeften van de klant. Ze zijn nauwkeurig en precies en zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Ze zijn ook veilig, zowel voor de operatoren die in het magazijn werken als voor de producten. Voor dit soort toepassingen zijn een zeer lage latentie en een betrouwbare dekking vereist. 5G biedt deze connectiviteit.

PIT training

De PIT-training is een virtual reality-opleiding voor PIT-verpleegkundigen, het paramedisch interventieteam. Dankzij deze opleiding kunnen teams worden opgeleid zonder tijd- of reisbeperkingen. 5G maakt het mogelijk de virtual reality-bril te verbinden zonder latency en met snelle bandbreedte.

Spot

De Spot robothond kan noodhulpteams helpen om moeilijk bereikbare plaatsen te betreden. Dankzij 5G kan Spot zonder onderbreking en met zeer lage latency worden verbonden.

Hooyberghs en Mr. Watts

Mr. Watts ontwikkelde voor bouwonderneming Hooyberghs een digitale applicatie voor het visualiseren van ruimte-indelingen, plattegronden, 3D-modellen en digital twins om ontwerpen van een gebouw op schaal en in context te ervaren.

De hoge bandbreedte, de lage latency en het sterk beveiligde karakter van 5G- zorgen voor de nodige stabiliteit om het eindresultaat van een project te visualiseren, zowel op de werf als op afstand.

H. Essers

H. Essers zet in op visietechnologie en AI om aan beeldherkenning te doen. Om hun jaarlijkse wall-to-wall count te optimaliseren, ontwikkelden ze een toestel dat ze kunnen monteren op een reachtruck, dat zich bewust is van de locatie in het magazijn en op die manier automatisch de barcodes van alle pallets in het magazijn kan capteren. Voor zulke toepassingen is een beveiligd en snel netwerk noodzakelijk.

5G-toepassingen

Ontdek enkele domeinen waar 5G het verschil zal maken

5G in openbare veiligheid

Snel en gepast ingrijpen op basis van livebeelden en -data.

5G in transport en logistiek

Waarom u op de 5G sneltrein moet springen?

5G in manufacturing

Sneller produceren, assembleren, trainen en alle nodige info krijgen.

Private 5G-netwerken

Een private site - bijvoorbeeld een bedrijf of een productie-eenheid - kan zijn eigen, specifieke 5G-netwerk hebben. Een privaat 5G-netwerk combineert:

  • de ongeëvenaarde prestaties van 5G op het vlak van snelheid en latency;
  • de beveiliging van een privaat netwerk voor de gegevensstromen

Probeer 5G

Het 5G-innovatieplatform van Proximus is een unieke omgeving waar u uw 5G-projecten in de praktijk kunt valideren in samenwerking met Proximus. Doe ervaring op vooraleer u verdere investeringen doet.

5G-kaart

Waar is 5G beschikbaar?

Het 5G-netwerk zal geleidelijk worden uitgerold. Raadpleeg onze interactieve kaart om te weten of 5G in jouw regio beschikbaar is.

De uitrol van 5G gebeurt in verschillende fasen

Zowel eindgebruikers als ondernemingen zullen de vruchten plukken van deze mobiele technologie.

Ontdek de uitrol Nieuw venster

Telefoons en tariefplannen

Wat je nog niet wist over 5G

Veelgestelde vragen

De overheid over 5G