Hoe kan je met Spotify offline muziek beluisteren?

Luister overal naar de liedjes

Gepubliceerd op 28/03/2019 in Apps

Hoe kan je met Spotify offline muziek beluisteren?

Offline muziek beluisteren met Spotify: je wist het misschien niet, maar het kan al een hele tijd. Ideaal voor als je op reis bent en geen wifi hebt. Maar hoe werkt het precies? En kan iedereen dat zomaar doen?

We hebben allemaal wel dagelijks onze momenten waarop we effe willen relaxen en naar muziek luisteren. Dus ben jij vast ook heel blij met de mogelijkheid om offline muziek te streamen via Spotify.

Als je de trein neemt, moet je maar eens tellen hoeveel mensen met oortjes naar muziek zitten te luisteren. En ook als je dagelijks met de auto in de file staat en de radio beu bent, kan je de liedjes afspelen die je graag wil horen.

Ga je op vakantie? Zalig, dan is Spotify je beste reisgenoot! Maak thuis een gigantische playlist die je voor je vertrek downloadt.

Maar euh, weet je al hoe je dit precies moet doen? No worries, we leggen het nog effe uit!


Kan iedereen Spotify offline beluisteren?

Eerst en vooral moet je een betalende gebruiker van Spotify zijn. Voor zo’n Premium-abonnement betaal je 9,99 euro per maand. Vind je dat te duur? Geen probleem, er is ook een abonnement dat je kunt delen met mensen die op hetzelfde adres als jij wonen. Het voordeel is dat je nu meteen ook van die reclame tussen de nummers verlost bent.


Waar wordt de offline muziek op Spotify opgeslagen?

Alles wat je downloadt, wordt natuurlijk op je toestel zelf opgeslagen. Zorg dus dat je zeker genoeg opslagruimte hebt. Voor de beste performance raadt Spotify aan om 1GB vrije ruimte in het geheugen van je toestel te voorzien.

Als je smartphone een SD-kaart kan lezen, dan is dat natuurlijk de perfecte oplossing om echt MEGAveel muziek te downloaden. Ga hiervoor opnieuw via je bibliotheek naar de instellingen, en kies voor SD-kaart bij ‘opslag’.


Hoeveel liedjes kan je downloaden?

Spotify laat je bijna onbeperkt muziek downloaden. Bijna, want de limiet ligt op 10.000 nummers per toestel waarop je Spotify gebruikt. Da’s dus een bijna eindeloze playlist! En je mag de applicatie op liefst vijf verschillende toestellen gebruiken.


Hoe maak je een playlist op Spotify?

Voor je de app van Spotify offline kunt gebruiken, moet je natuurlijk muziek downloaden. En ‘t is ook altijd leuker om je eigen playlist te beluisteren. Dit is hoe je de Tomorrowland-dj in jezelf naar boven haalt:

  1. Speel een nummer af en druk op de drie bolletjes naast de titel.
  2. Druk op ‘Toevoegen aan’!
  3. Klik op ‘Nieuwe playlist’!
  4. Geef je nieuwe playlist een coole naam en klik op ‘Maken’!
  5. Om nog meer liedjes toe te voegen, klik je bij elk nummer op de drie bolletjes en kies je ‘Toevoegen aan’. Kies nu jouw playlist!

Je kan in totaal 10.000 nummers per lijstje selecteren. En waarom je meesterwerk voor jezelf houden? Deel het met vrienden op Spotify!


Hoe download je muziek op Spotify?

Nu is het tijd om muziek te downloaden, zodat je Spotify offline kunt gebruiken:

  1. Ga naar de bibliotheek!
  2. Selecteer een playlist, een album, een podcast, etc.
  3. Kies de lijst die je wil downloaden!
  4. Switch de knop naast 'Downloaden' naar rechts wanneer je een wifi-verbinding hebt. De knop zal nu groen kleuren.
  5. Een nummer is offline beschikbaar wanneer er een groene pijl onder staat. Nu kan je het overal beluisteren.

Ook als je de app van Spotify in de offline modus zet, zal je muziek nu beschikbaar blijven. Zorg er wel voor dat je binnen de 30 dagen nog eens online komt met Spotify!


Offline naar Spotify luisteren, het is op zich dus een coole feature. Maar je kan niet er niet mee op eender welk moment bijvoorbeeld playlists van je vrienden mee checken. Of als je er goesting in hebt eens wat nieuwe songs mee ontdekken.

Timo

De nieuwste technologische snufjes hebben geen geheimen voor me. Van augmented en virtual reality tot the Internet of Things: you name it. M’n leven, dat spice ik met goeie Indie (en andere) muziek.

Andere artikels van Timo

Categorieën