Hoe kan je Spotify beluisteren zonder internet?

Gepubliceerd op 22/04/2024 in Apps

Met een Spotify Premium-abonnement krijg je een extra voordeel: je kan naar muziek en podcasts luisteren zonder internetverbinding. Je hebt dus geen 4G of wifi nodig om naar je favoriete muziek te luisteren. Als je nieuw bent op het platform, weet je misschien niet hoe je dat moet doen. We leggen het je uit.

Hoe kan je Spotify beluisteren zonder internet?

Stap 1: Maak een Spotify Premium-account aan

De eerste stap is om een premium account op Spotify aan te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden. Het klassieke account kost €10,99 per maand (controleer regelmatig de aanbiedingen, je kan vaak gratis maanden krijgen) en daarmee luister je naar alle muziek die je wil zonder advertenties en zonder internetverbinding. Maar let op: er is een speciale aanbieding voor studenten: je krijgt dezelfde voordelen, maar je betaalt slechts €5,99 per maand.

Natuurlijk werkt dat alleen als je student bent, dat willen we graag duidelijk maken. Tot slot is er een aanbod voor gezinnen voor €17,99 per maand waarmee je verschillende accounts kan koppelen zodat elk lid van het gezin ongestoord naar muziek kan luisteren. En als je met twee bent, kan je kiezen voor het Duo-abonnement voor €14,99 per maand. Bonus: Spotify Premium gebruikers krijgen een betere geluidskwaliteit - muziekliefhebbers zullen dat waarderen!


Stap 2: Download de muziek die je nodig hebt

Zodra je een abonnement hebt op Spotify, kan je de muziek downloaden die je offline wil beluisteren. Zonder verbinding kan je niet luisteren naar liedjes die je niet van tevoren hebt gedownload. Daarom raden we je aan een grote afspeellijst te maken van je favoriete nummers of alle albums te downloaden die je wil beluisteren voor je van huis vertrekt.

Dat is niet erg ingewikkeld. Je maakt je afspeellijst of zoekt naar de albums die je nodig hebt. In de rechterbovenhoek zie je een kleine "Download"-knop. Klik erop en laat Spotify de rest van het werk doen. Een kleine groene pijl zal naast de gedownloade tracks verschijnen.

Klik nu op 'bibliotheek', dan op 'voorkeuren' en zoek het menu 'afspelen'. Klik tot slot op de "offline"-knop.


3. Downloaden via wifi of mobiele data

Je hebt twee keuzes: je tracks downloaden via je wifi-netwerk of via je mobiele data. Wij raden aan je wifi te gebruiken, maar er kunnen momenten zijn waarop je gewoon geen keuze hebt. Om te kunnen downloaden via mobiele data, moet je eerst nog een paar extra stappen voltooien. Ga naar het "bibliotheek"-menu, klik dan op "voorkeuren" door op je profielfoto te klikken. Scroll een beetje naar beneden tot je de sectie "Geluidskwaliteit" vindt. Dan hoef je alleen maar de download via mobiele data te activeren.


4. Bonus: verbeter de geluidskwaliteit en voeg eigen muziek toe

Zodra al je afspeellijsten zijn gedownload, ben je klaar om offline naar je favoriete muziek te luisteren. Er zijn ook een paar trucs om je luisterervaring op de app aanzienlijk te verbeteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de geluidskwaliteit van de muziek te verbeteren om het beste uit je favoriete artiesten te halen.

Ga daarvoor naar je bibliotheek, klik op "voorkeuren" door op je profielfoto te klikken, en scroll door het menu tot je bij "geluidskwaliteit" bent. Kies nu voor "hoog" of "zeer hoog". Onthoud wel dat als je een lagere kwaliteit kiest, je ook bandbreedte bespaart in je internetpakket. Offline maakt het echter geen verschil.

Tot slot is het ook mogelijk dat je niet alles vindt wat je zoekt in het muziekaanbod van Spotify. Er kunnen artiesten of liedjes zijn die je leuk vindt, maar die het platform helemaal niet aanbiedt.

Dan kan je ook je eigen muziek importeren in Spotify. Daarvoor moet je naar de Spotify PC-applicatie gaan. Ga naar het menu ‘Voorkeuren’ door op je profielfoto te klikken, rechts bovenaan het scherm. Scroll een beetje naar beneden tot je de 'Lokale bestanden'-sectie vindt. Activeer deze optie en je krijgt meer opties te zien. Nu kan je een nieuwe bron toevoegen, zoals iTunes of een willekeurig bestand op je computer. Je kan deze liedjes uploaden naar Spotify en ze offline beluisteren.

Om naar zo veel muziek te luisteren als je maar wil op Spotify, is er Proximus Mobile! Kies tussen onze 4 aanbiedingen: 3 GB data, 12 GB, 50 GB of onbeperkt! Wat je keuze ook is, je geniet altijd van onbeperkte sms'jes en 5G als je toestel compatibel is.

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie