7 sport-apps die je absoluut moet downloaden

Gepubliceerd op 31/01/2019 in Apps

7 sport-apps die je absoluut moet downloaden

“Sport-apps, waar zijn die eigenlijk goed voor?” Wel, je kent het vast en zeker ook wel. Met volle goesting heb je jezelf voorgenomen om iets aan die conditie of die beginnende love handles te doen. Maar finaal ook elke week opnieuw uit de zetel komen om fitness-oefeningen, pilates of een andere sport te doen: da’s een ander paar mouwen. En zo komt er van dat afvallen of een andere doelstelling niks in huis, natuurlijk.

Goed nieuws: een goede app om mee te sporten geeft écht een boost aan je motivatie. Met sommige kun je zelfs gewoon thuis fitnessen. Ik selecteerde voor jou de 7 beste sport-apps voor iOS en Android:

 1. 7 minutes Workout

  Zorgt jouw hectische leven ervoor dat je (zogezegd) geen tijd hebt om te gaan sporten? Met deze sport-app heb je geen excuses meer! In slechts zeven minuutjes kan je je conditie verbeteren en fitter worden.

  Je doet 12 oefeningen van 30 seconden, met telkens 10 seconden rusttijd. En bij deze sport-app heb je daar zelfs geen attributen voor nodig: je eigen lijf én motivatie zijn voldoende.

  De app 7 minutes Workout is gratis (met betalende upgrades) en beschikbaar voor iOS en Android.


 2. Runkeeper

  Zonder twijfel een van de bekendste sport-apps. En vooral ook geliefd onder de connaisseurs. De sport-app houdt namelijk zelf alle relevante gegevens voor je bij tijdens het fitnessen, lopen of het uitleven in een andere sport. Je kan er trouwens ook de nodige trainingsschema’s volgen, om zo je sportieve doel te bereiken.

  De sport-app is bovendien compatibel met de toestellen én apps van de Fitbits en Garmins van deze wereld. Plus: je kan alles ook makkelijk sharen met je vrienden.

  De app Runkeeper is gratis (met betalende upgrades) en beschikbaar voor iOS en Android.


 3. Nike Training Club

  De ultieme personal trainer est arrivé. Dat zeggen wij niet, maar wel het topmerk Nike. Met ruim 185 gratis work-outs mét bijhorende video’s word je namelijk topfit. Die zijn er in korte en lange versies van 15 tot 45 minuten, zodat je op elk vrij moment eentje kan uitproberen.

  Ook in deze sport-app kan je trouwens de nodige trainingsschema’s aanmaken. Groot voordeel is dat deze uitgebreid op jouw leven en ritme aanpasbaar zijn. De app zal je bovendien ook de nodige suggesties doen, qua work-outs.

  De app Nike Training Club is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.


 4. Freeletics Bodyweight

  Ook deze workout app heeft heel wat in z’n mars. Maar naar mijn gevoel is deze nog meer toegespitst op de pro’s in het fitnessen. Ideaal dus als je daarin naar een nog hoger niveau wil gaan.

  Het goede is dat de sport-app via een fitness-test eerst jouw niveau bepaalt. Zo onder- of overschat je jezelf niet. Je kan dan je persoonlijke weekplan vragen. Ook is er een special 2x2 mode, voor als je een keertje in een kleine ruimte wil trainen.

  De app Freeletics is gratis (met betalende upgrades) en beschikbaar voor iOS en Android.


 5. SwimIO

  Of je nu een beginner of een pro bent: deze sport-app is ideaal voor iedereen die graag in het water zit om wat baantjes te trekken. Zwemmen wordt namelijk nog plezanter, omdat je doelstellingen kan stellen en na het sporten kan checken hoeveel (kilo)meters er op jouw teller staan. Bovendien kan je anderen uitdagen voor een challenge.

  De app SwimIO is gratis en beschikbaar voor iOS.


 6. Charity Miles

  Wandelen, lopen en fietsen. Stuk voor stuk populaire bezigheden in ons landje. Maar toegegeven: het is allemaal soms een tikkeltje saai. Dus waarom geen centjes inzamelen voor het goede doel? Deze sport-app koppelt de twee aan elkaar. Daarbij komt de sponsoring van bedrijven die de actie steunen. Je moet niet eens geen smeekbedes bij je familie en vrienden te doen.

  Het aantal stappen of gefietste kilometers die je doet, worden geregistreerd via je sportwatch of andere tracker. De sport-app is dus 100% compatibel met Fitbit en co.

  De app Charity Miles is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.


 7. Pocket Yoga

  Afsluiten doen we deze lijst met goede sport-apps, met een ontspannende bezigheid. Bij yoga is het echter belangrijk dat je dit correct doet, om zo voluit in de juiste mindset te komen.

  Kies uit de 27 beschikbare sessies, rol je matje uit en plaats de smartphone met deze sport-app voor jou. Via gedetailleerde info neem je vast en zeker de juiste houdingen aan.

  De app Pocket Yoga is betalend en beschikbaar voor iOS en Android.


Ben je klaar om je sportief uit te leven, met de hulp van deze apps? We zien het jou al doen! En al helemaal met zoveel data in jouw Mobilus M. 5 GB surfvolume plus onbeperkt bellen en sms’en: nu tijdelijk voor maar € 14,99 per maand.

Ontdek nu wat er allemaal in Mobilus M zit

Voorwaarden van de actie: zie productpagina.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën