×
×

7 handige tips voor de batterij van je smartphone

Gepubliceerd op 10/10/2016 in Gouden tips van…

7 handige tips voor de batterij van je smartphone

Haal meer uit je batterij met deze eenvoudige wist-je-datjes.

Mijn smartphone, ik zou écht niet meer zonder kunnen. Maar hoe goed mijn mobiele maatje ook is, zijn batterij blijft wel de achilleshiel. Met een beetje pech kwam ik vroeger zelfs de dag niet door en hing hij ’s namiddags al aan de lader. Maar da’s verleden tijd nu. Met deze makkelijke tips kan je namelijk energie besparen. Test ze zelf ook eens en merk het verschil.

 1. Allereerst: hou eens grote kuis

  Om te beginnen moet je eens kijken of alles wat op je smartphone staat ook echt wel nodig is. Gooi in eerste instantie de apps eruit die je niet meer gebruikt. Neem daarnaast ook eens de instellingen van de apps onder de loep. Beperk automatische updates en zet opties zoals locatiebepaling via gps uit. Je mag drie keer raden wat die dingen doen met je batterij.

 2. Doe iets aan je scherm

  Je scherm is een grote verbruiker. Nu kan je daar zelf al heel wat aan doen. Zo kan je, in plaats van de automatische aanpassing van de helderheid van het scherm, deze zelf altijd zo laag mogelijk instellen. Daarnaast kan je ervoor zorgen dat je scherm zichzelf sneller uitschakelt. Nu is 1 seconde voor mezelf wat aan de snelle kant, want dan zou het typen van een berichtje héél moeilijk worden. Maar een time-out na een tiental seconden is meer dan prima.

 3. Vermijd dat getril

  Ik snap wel dat je mensen liever niet stoort door een of andere ringtone. Maar toch, het laten trillen van je smartphone vraagt natuurlijk meer energie dan wat geluid uit een luidspreker te laten komen. Een goed alternatief is zowel ringtones als vibratie uit te zetten en je toestel in het zicht te leggen. Kijk even of dat voor jou goed werkt.

 4. Schrap onnodige bluetooth en wifi

  Bluetooth is handig. Maar als je niet in je auto zit, of geen draadloos oortje gebruikt, is het niet nodig. Hetzelfde met wifi: als je onderweg bent en buiten het bereik van het netwerk thuis of op het werk, gebruikt het onnodige stroom. Vermijd dus dat deze zaken voor niets zitten te zoeken en schakel ze op de juiste momenten uit. Want dat zoeken, dat is pas een energievreter.

 5. Beperk de meldingen

  Ook weer een logische eigenlijk. Ik heb zelf natuurlijk graag een melding als ik een oproep gemist heb of een Messengerbericht van mijn vrouw krijg. Maar dat iemand mij weeral voor Candy Crush uitnodigt of dat een aantal mensen tweeten over een of ander onderwerp? Nope, laat het maar zo. Zet dus gewoon de meldingen uit die je toch altijd wegveegt. 

 6. Keep it cool

  Een tip die vooral in de zomer goud waard is, maar ook daarbuiten: hou je smartphone zo koel mogelijk. Niet door hem in een bad met water of in de diepvriezer te leggen hé. Nee, haal hem bijvoorbeeld uit je broekzak en leg hem op tafel. Of laat hem niet in een hete wagen liggen. Of als je aan het rijden bent: niet vlakbij de verwarming of op het dashboard.

 7. En opladen, dat doe je in vliegtuigmodus

  Nog een handig wist-je-datje als bonus: wist je dat het opladen van je smartphone sneller gaat in vliegtuigmodus? Goed om aan te denken als je weinig tijd hebt om je toestel op te laden.

  In iOS vind je de vliegtuigmodus in het bedieningspaneel, dat je krijgt door vanonder naar boven te vegen op je scherm. Bij Android zit dit in de snelkoppelingen, die je ziet als je van boven naar onderen swipet.

Eerlijk is eerlijk: je moet natuurlijk ook geen grote mirakels verwachten. Maar met deze tips ben ik er zeker van dat je nu wel ietsje gemakkelijker de dag zal doorkomen. Ook als je een zware gebruiker bent. 

En moest je toch nog altijd regelmatig in de problemen komen, dan kan je nog altijd kiezen voor een extra externe batterij. Check bijvoorbeeld de powerbanks in onze webshop. 

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: