Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

5 manieren om de batterij van je smartphone te sparen

Gepubliceerd op 09/06/2016 in Gouden tips van…

5 manieren om de batterij van je smartphone te sparen

Een optimale autonomie met onze eenvoudige tips!

Ben jij ook een van die gelukkigen die al na een halve dag naar de gsm-lader mag grijpen? Vroeger, toen er van Android of iPhone nog geen sprake was, kon een gsm gemakkelijk drie vier dagen 'overleven' zonder dat je die moest opladen. 
Dat is nu wel anders, maar gelukkig bestaan er eenvoudige manieren om de batterijduur van je smartphone gevoelig te verlengen.

Eerste stap: grote kuis

We beginnen met een grondige schoonmaakbeurt. Verwijder de apps die je niet langer gebruikt en beperkt de automatische updates van de resterende apps. Sommige apps bepalen je locatie via gps, maar veel mensen vergeten dat die functie ook actief blijft in slaapmodus. Drie keer raden wat dat doet met je batterij.

Helderheid

Moet het scherm van je smartphone absoluut op 100 % helderheid ingesteld staan? Nee toch! Dim de helderheid van je scherm en je batterijduur schiet de hoogte in. 

Immers: telkens wanneer je een update krijgt, licht je scherm eventjes op. Al die kleine meldingen samen zijn een hele belasting voor je batterij. 

Geen getril

De trilfunctie is perfect voor mensen die een beetje hardhorig zijn. Zo voelen ze tenminste dat ze een nieuwe e-mail of sms krijgen of opgebeld worden. Zet diezelfde trilfunctie volledig uit om langer van je batterij te genieten. 

Wist je dat de trilfunctie meer energie gebruikt dan je ringtone? Het is nochtans logisch: ofwel trilt je smartphone heel lichtjes terwijl je ringtone weerklinkt, ofwel schudt het hele ding door de trilfunctie. Drie keer raden welke mogelijkheid de meeste energie vergt. 

Geen meldingen

Heerlijk toch, zo'n stille namiddag zonder één enkele melding. Geen nieuwe tweet, geen sms, geen e-mail of update van je apps. Geen sociale media-meldingen die je elke paar minuten afleiden. 

Elke melding verbruikt energie en zoals we al schreven: alle kleine meldingen zijn een hele belasting voor je batterij. Kies in je settings welke meldingen je nog steeds wenst te ontvangen en welke minder dringend zijn. Hoe minder meldingen, hoe beter! 

Altijd schaduw opzoeken

Hoe koeler de smartphone, hoe langer het duurt voordat de batterij leeg is. Hoe warmer het is, hoe sneller de batterij leegloopt. 
Vermijd daarom om je smartphone rechtstreeks in de zon te leggen, of bijvoorbeeld in de wagen vlak boven de verwarming. In de zomer is het soms een hele uitdaging maar het loont wel op lange termijn. 

Dieter

Dieter, chief editor.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: