Heb je problemen met WhatsApp? Zo los je ze op

Gepubliceerd op 19/12/2022 in Apps

WhatsApp is een berichtenapplicatie die niets meer te bewijzen heeft. Ze wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt en is betrouwbaar en handig. Toch is ze niet immuun voor bugs, crashes en problemen. Heb je een probleem met WhatsApp? Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen om het op te lossen:

Heb je problemen met WhatsApp? Zo los je ze op

In de loop der jaren is WhatsApp uitgegroeid tot een onmisbare applicatie op smartphones over de hele wereld. Het is de handigste toepassing om te communiceren met vrienden, familie en collega's via een internetverbinding. Maar helaas heeft de app soms last van crashes, bugs en enkele technische problemen. Zo los je dat op:

Kan je geen verbinding maken met WhatsApp?

Een vaak voorkomend probleem is dat je geen verbinding kan maken met WhatsApp om je berichten, foto's en video's te versturen. Meestal komt dat door je internetverbinding of operator. Bij twijfel zijn hier een paar dingen die je kan controleren om het probleem op te lossen:

  • Controleer of je verbinding hebt met internet en of je smartphone niet in vliegtuigmodus staat.
  • Controleer of je internetverbinding goed werkt door een website of andere toepassing op je smartphone te openen.
  • Als je nieuw bent bij WhatsApp, is je account mogelijk nog niet geactiveerd. Controleer of het telefoonnummer overeenkomt met het nummer op je smartphone. Vraag een activeringscode aan om je account aan te maken.

Bij problemen met WhatsApp is de makkelijkste oplossing het wissen van de cache van de app. Ga op Android naar ‘Instellingen’ en dan naar ‘Toepassingen’. Zoek naar ‘WhatsApp’ en ga dan naar ‘Opslaggebruik’ en wis de cache.

Ga op de iPhone naar ‘Instellingen’ en vervolgens naar het menu ‘Algemeen’. Klik dan op ‘iPhone Opslag’ en kies ‘WhatsApp’. Klik tenslotte op ‘Unload app’.


WhatsApp herkent je contacten niet

Je hebt WhatsApp geïnstalleerd en je account geverifieerd, maar je contacten synchroniseren niet met de app? Zo los je dat op:

  • Zorg dat je de juiste nummers hebt voor je contacten, dat is natuurlijk de basis.
  • Je contacten moeten ook WhatsApp gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je de laatste versie van WhatsApp gebruikt. Zo niet, werk dan de app bij.
  • Zorg ervoor dat al je contacten in je contactenlijst "zichtbaar" en/of "doorzoekbaar" zijn.

Je kan niet meer zien of je vrienden je berichten lezen

Met een zeer handige functie van WhatsApp weet je wanneer de persoon met wie je praat je laatste bericht heeft gelezen of wanneer hij of zij het gesprek voor het laatst heeft geopend. Werkt het niet meer? Het kan zijn dat de functie is uitgeschakeld. Zo activeert je hem opnieuw: ga in het hoofdmenu naar de instellingen van de app. Ga dan naar het menu ‘Privacy’ en activeer ‘Leesbevestigingen’.


Je kan geen foto's of video's uploaden naar WhatsApp

WhatsApp is een geweldige manier om foto's en video's uit te wisselen. Kan je niet downloaden wat je vrienden je sturen? Dat kan te wijten zijn aan een opslagprobleem op je smartphone. Om dat controleren, ga je op Android naar de apparaatinstellingen en zoek je naar het menu ‘Opslag’, in het gedeelte "Over het apparaat". Open op iPhone de 'Instellingen' en ga naar 'Algemeen' en dan 'iPhone Opslag'. Als je geheugen tekort komt, moet je ruimte maken door foto's, video's en toepassingen te verwijderen.

Er is een functie op WhatsApp die alle foto's en video's die je ontvangt automatisch downloadt en opslaat. Als je niet oppast, vullen al die bestanden je hele geheugen. Om deze optie uit te schakelen, ga je naar de instellingen van WhatsApp en open je het menu ‘Gesprekken’ om ‘Media Zichtbaarheid’ uit te schakelen. Schakel ook in het menu "Gegevens- en opslaggebruik" alle automatische downloads uit.


WhatsApp werkt niet en je krijgt foutmeldingen

Tot slot kan de app bevriezen of tijdens het gebruik foutmeldingen weergeven. Als deze problemen blijven bestaan, zijn er algemene oplossingen die je kan proberen voor eender welke app:

  • Een app dwingen om af te sluiten: door een app te dwingen af te sluiten, reset je de app. Ga hiervoor op Android naar het menu ‘Apps’ in de instellingen. Kies WhatsApp en klik op "Forceer afsluiten". Veeg op de iPhone vanaf de onderkant van het startscherm omhoog en pauzeer in het midden. Veeg naar links of rechts om de app te selecteren en veeg omhoog om hem te sluiten.
  • De app verwijderen en opnieuw installeren: Houd hiervoor je vingers boven het pictogram van de app en verwijder hem. Installeer vervolgens de app opnieuw vanuit de Google Play Store of de App Store.
  • Start je smartphone opnieuw op.

We hopen dat deze tips helpen om je problemen met WhatsApp op te lossen. Controleer ook de Allestoringen.beNieuw venster waarmee je kan checken of andere gebruikers problemen ondervinden met bepaalde toepassingen of websites.


Ben je een fanatieke gebruiker van Whatsapp? Dan heb je natuurlijk een degelijke internetverbinding nodig om altijd en overal met je vrienden en familie te kunnen chatten. Maak kennis met Proximus Mobile! Kies het abonnement dat het beste bij je behoeften past, van 5 GB data tot onbeperkt. Je kan surfen op het internet, waar je ook bent en op elk apparaat.

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie