De iPhone 11: alles over deze nieuwe topsmartphone

Gepubliceerd op 12/09/2019 in Smartphones

De iPhone 11: alles over deze nieuwe topsmartphone

De afgelopen maanden zagen we online weer flink wat geruchten passeren, over hoe de opvolger van de iPhone XR er precies zou uitzien. Gelukkig is het wachten nu voorbij. En weten we wat Apple weer voor moois uit de hoed heeft getoverd.

Daarbij komen Tim Cook en de zijnen trouwens niet met één, maar met drie nieuwe smartphones op de proppen. Want naast deze iPhone 11 is er ook een iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Voor iedereen is er dus exact wat hij of zij nodig heeft.

En laten we met de deur in huis vallen: ja, er zijn een hele reeks interessante nieuwigheden in de iPhone 11 te vinden. En om het jou eens zo makkelijk te maken, sommen we die hieronder in detail voor je op.

Al beslist? Pre-order de iPhone 11 nu hier!

1. Twee camera’s, voor ultragrote foto’s

Apple is met name populair onder mensen die graag van elk episch moment in het leven beelden maken. Daarom komt de fabrikant voor de iPhone 11 met een volledig nieuw dual camera-systeem. Naast een groothoek-exemplaar is daarbij een extra ultragroothoeklens toegevoegd (diafragma f2.4 en beeldhoek van 120 graden).

Beide van 12 megapixels en met 2x optische zoom. Op die manier is er tot viermaal meer van de omgeving op je kiekje te vinden. En da’s vooral handig wanneer je bijvoorbeeld landschappen wil vereeuwigen. Of een mooi beeld maken, in een ruimte waar weinig plek is. Bovendien werd de interface onder handen genomen, waardoor je dankzij de tweede lens ook ziet wat er buiten beeld gebeurt.

De iPhone 11 Pro doet zelfs nog straffer en voegt aan dit duo van camera’s nog een telelens toe. Op die manier kom je tot 4x optische zoom. Volledig in- en uitzoomen gaat daarbij heel gemakkelijk, zodat je geen tijd verliest.


2. Beelen bij weinig licht? Geen probleem.

Een andere nieuwigheid, is de speciale en automatische Nachtmodus. Neem nu een feestje of groepsfoto bij volle maan. Tot nu toe gebruikte jij waarschijnlijk ook de flitser, om te eindigen met een foto vol onnatuurlijke kleuren en weinig scherpte. Bij de iPhone 11 is dat niet meer nodig. De technische details besparen we je, maar het is een samenwerking achter de schermen tussen de groothoeklens en de straffe A13-chip, waarbij meerdere beelden worden samengevoegd.

De twee camera’s zorgen er trouwens ook voor dat de Portretmodus weer een serieuze stap voorwaarts zet. De nog slimmere HDR die gezichten herkent zit daar al voor iets tussen. Maar er zijn ook nog eens nieuwe soorten portretten en extra belichtingsopties. Eén van onze persoonlijke favorieten daarbij zijn de zwart-witbeelden, die lijken op het werk van een studiofotograaf.

Goed om weten trouwens: later wordt aan dit alles nog de optie Deep Fusion toegevoegd, om beelden te combineren tot een ultrascherp kiekje.


3. Video’s van topniveau

Met de vorige twee punten heb je al zowat alles in huis, om ook zalige video’s van professionele kwaliteit te maken. Maar daar wou Apple blijkbaar niet stoppen. De iPhone 11 heeft namelijk ook wat zij slimme machine learning noemen. Op die manier blijf je een bewegend voorwerp mooi volgen, als je buiten filmt. En nog een leuke extra: als je inzoomt, doet het geluid dat ook. Op die manier wordt op de juiste audio gefocust. Zoals de zanger op het podium, terwijl jij zelf wat verder wegstaat.

Een andere handige nieuwe functie is QuickTake. Daarmee begin je direct in de fotomodus te filmen, door de sluiterknop ingedrukt te houden. En da’s vooral handig als je geen tijd te verliezen hebt om iets te filmen, terwijl je foto’s aan het nemen bent. Het zijn die kleine details, die het ‘m doen.

Maar wat we zelf minstens zo interessant vinden bij de iPhone 11: de 4K-beelden van 60 bps die je vereeuwigd hebt, bewerk je nu ook makkelijk op de smartphone zelf. Bijsnijden, wat kantelen of er een filtertje overgooien: het is zo gebeurd.

Al beslist? Pre-order de iPhone 11 nu hier!


4. Slofis maken, met de camera vooraan

De selfie is natuurlijk allang een gewoonte geworden. Maar dankzij de straffe TrueDepth-frontcamera van 12 megapixels biedt de iPhone 11 nieuwe mogelijkheden. Maak kennis met de slofie. Apple wil ons namelijk aanmoedigen om wat meer bewegende beelden van onszelf te maken, in slow motion. En dit gaat nu ook, tot wel 120 beelden per seconde.


5. Een nog stevigere smartphone

Van een goede smartphone verwacht je natuurlijk dat ie niet snel de prullenbak in moet. En ook daarin stelt de iPhone 11 meer dan gerust. Om te beginnen is zowel voor- als achteraan het glas nog eens een stuk sterker gemaakt. Apple beweert daarbij de beste van de markt te zijn.

Bovendien is deze nieuwe smartphone nog beter bestand tegen water, dan de iPhone XR al was. Even in cijfers uitgedrukt: je kan hem tot een halfuur lang in water van wel 2 meter diep laten vertoeven. Dat is goed voor een IP-68 certificering.


6. Een riant scherm

Never change a winning team. En net daarom komt de iPhone 11 met het Liquid Retina lcd-scherm van 6,1 inch, dat we kennen van z’n voorganger. Concreet betekent dit dat je kleuren te zien krijgt, zoals ze ook echt zijn. Daarbij wordt de witbalans verder afgestemd op het licht van de omgeving. Een handigheidje bij dit alles: de Apple-smartphone schiet vanzelf in actie, als je erop tikt of hem oppakt.

Bij de iPhone 11 Pro heb je dan weer de keuze uit twee schermgroottes: 5,8 en 6,5 inch (de Max-versie). Hierbij gebruikt het team van Tim Cook een verder geperfectioneerd Super Retina XDR oled-touchscreen. Naast een nog beter contrast bekijk je ze alles ook optimaal in fel zonlicht of bij veeleisend, kleurrijk beeldmateriaal.

Al beslist? Pre-order de iPhone 11 nu hier!


7. De snelste chip ooit in een smartphone

Aangezien de iPhone 11 flink wat rekenkracht vraagt, is het niet op zich simpel om alles op elk moment soepel te laten draaien. En toch slaagt deze smartphone daarin. Voor de techneuten onder jullie: de CPU en GPU zijn tot wel 20% sneller dan voordien.

In de praktijk betekent dit geen enkele verslikking tijdens het filmen in 4K. En de stevigste games van het moment spelen, met snelle reacties. Bovendien ben je helemaal klaar, voor wat Augmented Reality de komende jaren nog aan nieuwigheden te bieden zal hebben.


8. Een batterij die veel te bieden heeft

Over energiezuinigheid gesproken. Apple heeft voor zijn iPhone 11 opnieuw de accuduur goed onder de loep genomen. Door de chip zeer efficiënt te maken en de batterij krachtig, beloven ze nu een smartphone waarmee je een hele dag verder kan. De iPhone 11 Pro gaat zelfs vier uur langer mee dan z’n voorganger. En de 11 Max liefst vijf uur.

Daarnaast is er de snellaadfunctie, waarmee je in een halfuurtje tijd 50% van de batterij bijtankt. Bovendien is ook draadloos opladen perfect mogelijk.


En de prijs?

Natuurlijk zit je nu met de vraag, hoe groot dat prijskaartje precies is. Wel: de iPhone 11 scoor je al vanaf € 809,99. En da’s een goedkopere som, dan bij z’n voorganger destijds. De iPhone 11 Pro heeft een beginprijs van € 1.159,99. Voor de 11 Pro Max tel je dan weer minimaal € 1.259,99 neer.


Goesting gekregen in de iPhone 11? Gelijk heb je!

En wil je hem eerder in handen hebben? Wel, pre-order de iPhone 11 dan nu al bij ons! Hij wordt dan naar je verzonden vanaf 20 september.

Pre-order je nieuwe iPhone 11 nu!

Tim

Gek van technologie en gefascineerd door de manier waarop het ons leven gemakkelijker en tegelijkertijd complexer maakt. Fervent console gamer, Lego bouwer, Pokemon trainer & vader van drie.

Andere artikels van Tim

Categorieën