Hoe kan je anoniem Instagram Stories bekijken?

Gepubliceerd op 05/05/2023 in Apps

Verhalen zijn waarschijnlijk de populairste functie op Instagram. Iedereen gebruikt ze, maar misschien wil je verhalen van een ex of iemand waarmee je niet door een deur kan ook ongezien bekijken? Instagram staat niet toe dat je een verhaal anoniem bekijkt. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om verhalen anoniem te bekijken.

Hoe kan je anoniem Instagram Stories bekijken?

Laten we even snel herhalen wat een Instagram-verhaal is. Dat is een foto of video die je deelt op het sociale netwerk en die je volgers tot 24 uur kunnen bekijken. Daarna verdwijnt jouw foto of video. Je kan ook steeds zien wie je verhaal bekeken heeft.

Maar is het mogelijk om anoniem naar een verhaal te kijken? Instagram laat dat officieel niet toe. Toch zijn er enkele trucs om een verhaal te bekijken zonder gezien te worden door de auteur.

Anoniem een verhaal bekijken in vliegtuigmodus

Het klinkt misschien vreemd, maar je kan een Instagram-verhaal anoniem bekijken door de vliegtuigmodus op je smartphone te gebruiken. Hoe is dat mogelijk aangezien de vliegtuigmodus alle internetverbindingen verbreekt? We leggen het je allemaal uit. Hier is hoe je het moet doen:

  • Open Instagram.
  • Vernieuw je feed zodat nieuwe verhalen bovenaan het scherm verschijnen.
  • Zoek naar het verhaal dat je anoniem wil bekijken.
  • Zet de vliegtuigmodus van je smartphone aan.
  • Ga terug naar Instagram en bekijk het verhaal in kwestie.

Dankzij de vliegtuigmodus zal de auteur van het verhaal niet weten dat je het hebt bekeken. Spionagemodus geactiveerd!


Bekijk een verhaal anoniem met StoriesIG

Op het internet is voor alles een oplossing te vinden. Dus als je een verhaal anoniem wil bekijken, is er zeker een hulpmiddel waarmee je dat kan doen. Dat hulpmiddel heet StoriesIG. Met deze tool krijg je toegang tot Instagram en kan je openbare accounts bekijken zonder in te loggen op je account. Zo kan je de inhoud volledig anoniem bekijken. Hier is hoe je het gebruikt:

  • Ga naar StoriesIGNieuw venster.
  • Op de homepage verschijnt een zoekbalk. Voer de naam in van het Instagram-account dat je wil bespioneren.
  • Klik op "Bekijken".
  • Ga dan naar het tabblad "Verhaal" om het te bekijken.

Niet alleen kan je het verhaal volledig anoniem bekijken, je kan het ook downloaden naar je computer of smartphone. Er zijn ook nog andere, soortgelijke tools die dezelfde functie vervullen, zoals Insta Stories, Story Watcher of Hiddengram (alleen beschikbaar via webbrowser).


Om alles uit jouw Instagram te halen, heb je natuurlijk een goed mobiel abonnement nodig met een degelijke databundel. Maak kennis met Proximus Mobile! Kies het abonnement dat het beste bij je behoeften past, van 5 GB data tot onbeperkt. Je kan surfen op het internet, waar je ook bent en op elk apparaat.

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie