Koper maakt plaats voor fiber

Gepubliceerd op 06/11/2019 in Uit eerste hand

Altijd verbonden zijn met het internet. Of het nu bij je thuis of onderweg is: het maakt tegenwoordig steevast deel uit van onze dagelijkse bezigheden. Om dit digitale leven in ons land verder te laten groeien, is er wel één belangrijke voorwaarde: een betrouwbare en duurzame internetverbinding. Vandaag én in de toekomst.

Koper maakt plaats voor fiber

Als belangrijkste nationale telecomspeler gaan we die verantwoordelijkheid nu al volop aan. Het doel: elke burger toegang geven tot vaste én mobiele internetverbindingen van hoge kwaliteit. Waar hij of zij ook woont of zich op dat moment ook bevindt.

De infrastructuur met de klassieke koperleidingen die op dit moment in ons land ligt, begint op sommige plaatsen echter oud te worden en qua kwaliteit achteruit te gaan. Het is daarom tijd om alles grondig te vernieuwen. En zo verbindingsproblemen op tijd te voorkomen, in plaats van nadat ze zich al hebben voorgedaan.

Daarom zijn we de eerste Belgische telecom-operator die fiber op grote schaal inzet. En dit bovendien naar het hart van je woning of kantoor brengt. Bij sommige andere operators stopt deze glasvezel vaak op straat, waarbij het huis of appartement met een koperleiding wordt verbonden. En dat zorgt voor een flessenhals. Dit vermijden we, waardoor je in je fiberhuis of -zaak de beste internetprestaties krijgt. Het einddoel: het verbinden van jouw huis en de ganse samenleving met de kracht van glasvezel.


Wat is fiber?

Fiber is een ander woord voor glasvezel. Dit is dunner dan een haar en bestaat uit een speciaal soort glas. Dat maakt het mogelijk om informatie met hoge snelheid en over lange afstanden te vervoeren. Wat daarbij extra is meegenomen: de snelheid wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden zoals hitte, vochtigheid en blikseminslag. Bovendien is er een ultralage latentie en krijg je een duidelijker beeld dan ooit tevoren, op al je schermen.

Van alle internettechnologieën is glasvezel dan ook de beste keuze voor de toekomst. Een keuze voor stabiele, betrouwbare en ultrasnelle verbindingen. En je bent klaar voor de toekomst, met steeds meer slimme toestellen zoals een intelligent verwarmingssysteem, koelkast, alarm of garagedeur.


Hoe gaat de vervanging naar fiber concreet in zijn werk?

Van zodra de glasvezelleiding in een wijk is geïnstalleerd, deactiveren we de klassieke koperen kabels. Om vanaf dat moment zonder onderbrekingen te blijven surfen, bellen en tv-kijken, is het belangrijk om te checken of u in aanmerking komt voor glasvezel en de overstap te maken naar één van onze Fiber Packs. Doe dit zeker op tijd.

  • Heb je al een Pack bij Proximus? Dan volstaat het dat een van onze technici gratis bij je langskomt, de fiberaansluitdoos installeert1 en je Fiber Pack activeert. Deze tijdelijk gratis installatie kost normaal gezien 350 euro, btw inclusief (289 euro exclusief btw, voor zelfstandigen en kleine bedrijven). Meld je voor een afspraak aan op onze speciale Fiber-pagina, bel even gratis op 0800 22 800 (0800 22 500 voor zelfstandigen en kleine bedrijven) of kom langs in een Proximus Shop in je buurt.
  • Heb je Proximus-producten buiten een Pack? Bel even gratis op 0800 22 800 (0800 22 500 voor zelfstandigen en kleine bedrijven) of kom langs in een Proximus Shop in je buurt. Samen zoeken we dan de voor jou meest geschikte oplossing.

In gebieden waar nog geen fiber ligt, blijven we momenteel gewoon verder de bestaande koperinfrastructuur onderhouden en upgraden. Op die manier is er een kwalitatieve oplossing voor iedereen.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik