Weet jij hoeveel mobiele data Instagram verbruikt?

Gepubliceerd op 10/08/2022 in Gouden tips van…

Sociale media blijken de grote verbruiker te zijn.

Weet jij hoeveel mobiele data Instagram verbruikt?

Het gebruik van mobiel internet zit in de lift. Aan de ene kant gebruiken jullie met alsmaar meer ons netwerk om onderweg te surfen. Daarnaast verbruiken jullie allemaal ook alsmaar meer data. Elke maand meer dan een gigabyte per persoon opdoen, het is echt geen uitzondering meer. Maar weet je eigenlijk waar al die mobiele data precies naartoe gaat?

Wel, blijkbaar zijn de sociale media een belangrijke verbruiker. Volgens recente berekeningen zou een uurtje snuisteren door Instagram je bijvoorbeeld zo’n 100 MB aan mobiele data kosten. Het lijkt dan wel niet veel, maar als je dit elke dag doet loopt het al snel op naar zo’n 3 GB per maand. Even ter vergelijking: muziek streamen vraagt maar de helft aan mobiele data. Je kan dus maar beter voor een sterke hoop mobiel internet zorgen.

Ik groef wat dieper en zocht voor jullie uit wat nu precies dat dataverbruik op Instagram zo groot maakt.

Niet alleen foto’s, maar ook video’s bekijken en sharen

Die leuke foto’s bekijken op Instagram, het vraagt ook telkens weer een beetje van je databundel. Voor een viertal beelden moet je zo’n megabyte rekenen. En daar kom je al snel aan, aangezien je op Instagram niet alleen je familie en vrienden maar ook bekende personen en je favoriete merken kan volgen. 

Trouwens: foto’s uploaden vraagt nog heel wat meer. Voor elk beeld dat je op Instagram plaatst moet je zo’n 2 tot 4 MB per stuk rekenen. En aangezien de kwaliteit alsmaar beter wordt, zal ook de hoeveelheid mobiele data die je nodig hebt in de toekomst alleen maar toenemen. 

Maar die foto’s, da’s vandaag de dag lang niet meer het enige in de app. Er is ook nog Instagram Video, dat filmpjes van 3 tot 60 seconden toont. En wat dacht je van de recente lancering van Instagram Stories: een tegenhanger van Snapchat waarmee je foto’s en video’s in de vorm van verhalen kan sharen met je volgers. Samen zorgt dit voor meer mogelijkheden in de app, maar ook dat je meer van je mobiel internet zal vragen.

En dan zijn er ook andere sociale media waar je vast wel regelmatig te vinden bent. Wist je dat ook Facebook veel van je smartphonedata afsnoept?

Wil je altijd en overal zorgeloos kunnen scrollen door je Instagramfeed? Kies dan voor Flex, het pack dat je zelf samenstelt volgens jouw behoeften. Onbeperkt surfen thuis en een mobiel volume naar keuze waarmee je bovendien onbeperkt belt en sms’t. Je hebt ook toegang tot meer dan 80 tv-zenders en de Proximus Pickx-app.

Stel nu jouw Flex samen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie