×
×

6 vragen die iedereen zich stelt over Instagram Stories

Gepubliceerd op 31/01/2017 in Gouden tips van…

6 vragen die iedereen zich stelt over Instagram Stories

Wij geven je er het antwoord op én leggen je uit hoe het te gebruiken.

Zo nu en dan zien we nieuwe functies verschijnen op sociale media. Et voilà: Instagram kwam een tijdje terug op de proppen met Instagram Stories. Een van de grootste ontwikkelingen ooit in de app. En wat ons betreft het perfecte antwoord op Snapchat. 

Niet toevallig natuurlijk: Mark Zuckerberg heeft naast Facebook namelijk ook Instagram in handen, maar slaagde er niet in om ook Snapchat over te nemen. “Laten we dan maar die app gewoon kopiëren in Instagram”, moet hij gedacht hebben.

Benieuwd als ik was, testte ik het uitgebreid uit. En lijstte ik ineens voor jullie de zes belangrijkste vragen over deze nieuwe feature op, mét de antwoorden. Zo weet je waaraan je te verwachten.

 1. Waarom zou ik het gebruiken?

  De klassieke posts op Instagram zijn ideaal om je belangrijkste gebeurtenissen vast te leggen. Vaak zijn dat fraaie plaatjes met de nodige filters. Maar zoals velen weten is te veel posten nefast voor je street cred. Het doet namelijk het aantal comments en likes op je berichten dalen. Maar wat dan als je veel foto’s doorheen je dag wilde posten?

  Wel, daarvoor is Instagram Stories ideaal. Je maakt er een heel verhaal met foto’s en video’s mee. Maar vooral mag het hier ook allemaal meer down to earth zijn. Je beelden hoeven helemaal niet perfect te zijn. En bijkomend voordeel is dat het slechts 24 uur zichtbaar is. Net zoals in Snapchat begin je de dag nadien weer met een schone lei.

 2. Hoe plaats ik een Story?

  Dat gaat heel eenvoudig. 

  1. Klik links bovenaan op het plustekentje. Zie je dit niet? Zorg er dan voor dat je de laatste versie hebt gedownload.

  2. Leg nu je moment vast. Klik op de ronde knop onderaan voor een foto. Liever een video? Hou dan de knop ingedrukt. Je kan tot 10 seconden opnemen.

  3. Een beetje verborgen maar ook mogelijk, is het selecteren van een eerder genomen foto of video uit je filmrol. Swipe hiervoor naar onderen.

  4. Gekozen? Nu kan je eventueel nog tekst toevoegen door op ‘Aa’ te klikken. Iets tekenen op de beelden? Klik op het pennetje bovenaan. Of wil je old school een filter toevoegen? Dan swipe je naar links of naar rechts.

  5. Klaar? Stuur je beelden de wereld in door onderaan op de grote knop met de pijl te klikken.

 3. En kan ik mijn Story ook tussen mijn gewone posts zetten?

  Dat kan. Om een bepaalde foto uit de massa te pikken en te laten shinen op je tijdlijn, klik je in je verhaal onderaan op de drie puntjes. Selecteer vervolgens ‘Delen als bericht’.

 4. En kan ik zien wie mijn Story bekeken heeft?

  Yep. Net zoals bij Snapchat kan ook dit in Instagram. Klik op jouw Story en sleep het scherm omhoog. Hier zie je een overzicht van alle views.

 5. Hoe zie ik trouwens de Stories van anderen?

  Ook dat is simpel: bovenaan je scherm zie je een rij met foto’s van personen die je volgt. De meest recente verhalen worden getoond, van links naar rechts. Klik op de profielfoto om het verhaal te bekijken.

  Anders dan bij Snapchat bepaal je hierbij zelf het tempo waarop je kijkt. Klik zelf op de beelden om naar de volgende foto of video te gaan.

 6. En kan ik een Story liken of erop reageren?

  Liken gaat momenteel nog niet, maar reageren wel. Deze comments komen niet publiek te staan, maar verschijnen in het postvak van de andere persoon als privébericht.

Instagram Stories maken, dat betekent extraveel foto’s uploaden. Maar geen nood! Om helemaal los te kunnen gaan, is er nu Tuttimus. Da’s de sterkste all-in van België. Ieder krijgt z’n eigen hoop aan mobiele data en maakt gratis en onbeperkt gebruik van zijn of haar favoriete app, samen met onbeperkt snel internet thuis en onbeperkt vast én mobiel bellen binnen het gezin. En als kers op de taart: gratis extraatjes voor digitale tv. Doe dus gewoon je goesting en stel hier jouw Pack samen.

Of heb je genoeg aan een abonnement voor je smartphone? Dan is Mobilus écht de max. Da’s genieten van een eigen grote hoop mobiele data, plus onbeperkt jouw favoriete app zoals Instagram gebruiken. En dat allemaal via hét meest ongeduldige netwerk. Check it out!

Peter

Internet en communicatie zijn mijn passie! Ik ben een enorme fan van ons merk.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: