New Egema verstuurt camerabeelden via fiber

Gepubliceerd op 06/03/2019 in Klantenverhalen

New Egema verstuurt camerabeelden via fiber

Met een klassieke ADSL-verbinding red je het niet als je camerabeelden van verschillende camera’s op je smartphone wil bekijken. Voor schrijnwerkerij New Egema uit Waver lag de oplossing in fiber.

New Egema is een schrijnwerkerij die zowel binnen- als buitenschrijnwerk fabriceert. Uit veiligheidsoverwegingen heeft het bedrijf verschillende camera’s geïnstalleerd, zowel in de werkhal als op het terrein. Die beelden kunnen dan door de zaakvoerder bekeken worden, zowel op zijn pc als op de smartphone.

Hoe katapulteert fiber New Egema in de toekomst? Deze video legt het uit.

Bovendien werden er niet alleen camerabeelden over het netwerk gestuurd, maar ook de zware CAD/CAM-bestanden met de plannen van het schrijnwerk dat gemaakt moest worden. Die plannen moeten ook geconsulteerd kunnen worden in een vestiging in Ukkel en bij de zaakvoerder thuis, hij is immers de enige ontwerper in het bedrijf.

Fiber plaatsen is geen aankoop, maar een investering in de toekomst van het bedrijf.

Sneller reageren

Het bedrijf gebruikte voor deze twee toepassingen tot voor kort een gewone ADSL-verbinding, maar het was duidelijk dat de bandbreedte daarvan niet meer volstond. Vanop afstand in het CAD/CAM-programma werken, was bijvoorbeeld onmogelijk.

New Egema opteerde dus voor een nieuwe fiberverbinding die meteen komaf maakte met alle bandbreedte-perikelen. Het bedrijf beschikt nu over een downloadsnelheid van 500 mbps en 100 mbps upload en kan bijvoorbeeld veel sneller reageren op gewijzigde wensen van klanten, wat in de bouw vaak voorkomt. Maar tegelijk is New Egema nu ook klaar voor een toekomst waarin bijvoorbeeld in de cloud kan gewerkt worden.

Bekijk welke voordelen fiber voor uw bedrijf kan bieden

Ontdek de bundels

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts

Blog topics

Contacteer ons

Onze medewerkers staan klaar om u te helpen!