Fiber faciliteert thuiswerk bij Belloy Elektrotechniek

Gepubliceerd op 17/03/2022 in Klantenverhalen

Net als zoveel andere bedrijven moest Belloy Elektrotechniek tijdens de coronapandemie voor een deel van zijn werknemers overschakelen op thuiswerk. Hun nieuwe fiberlijn bleek een redder in nood.

Fiber faciliteert thuiswerk bij Belloy Elektrotechniek

“Toen we hoorden dat fiber hier beschikbaar was, hebben wij zelf contact opgenomen met Proximus”, zegt Dirk Van Den Broeck van Belloy Elektrotechniek. “Vroeger hadden we hier een gewone koperlijn liggen en fiber is toch duidelijk een pak sneller en stabieler. We hebben hier een vrij uitgebreid pc-park staan. Die machines moeten allemaal een internetverbinding hebben en op deze manier wordt het werk toch een stuk comfortabeler.”

Tijdens de coronapandemie is fiber bijzonder goed van pas gekomen om thuiswerk te faciliteren.

Dirk Van Den Broeck, project manager bij Belloy Elektrotechniek

En fiber bracht nog voordelen mee, al had het bedrijf daar aanvankelijk misschien niet op gerekend. “Tijdens de coronapandemie is fiber bijzonder goed van pas gekomen om thuiswerk te faciliteren”, zegt Dirk. “Op die manier kon een deel van onze personeelsleden van thuis uit zonder problemen op onze eigen server inloggen. Vaak was dat met dertien à veertien mensen tegelijk en dat is altijd perfect verlopen.”

Tot slot: Belloy is een pure B2B-onderneming, een eigen webshop hosten of een portaal om zaken te bestellen, heeft het bedrijf dus niet. “Maar desondanks is de keuze voor fiber al vaak de goede gebleken”, besluit Dirk.

Belloy Elektrotechniek uit Sint-Katelijne-Waver is een elektrotechnisch installatiebedrijf dat totaalprojecten realiseert op vier gebieden: metaal, laag- en hoogspanning en telecom.

Schevenels gebruikt fiber voor een betere cloudervaring. “Fiber garandeert ons een snelle, stabiele verbinding én een betere cloudervaring,” zegt Rik Walraevens, mede-eigenaar.

Lees hun klantenverhaal

Bent u geïnteresseerd in de technologie van de toekomst? Bespreek met een expert de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten, of bekijk meteen de beschikbaarheid van fiber in uw buurt.

Meer informatie over fiber

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One