Schevenels gebruikt fiber voor een betere cloudervaring

Gepubliceerd op 11/03/2022 in Klantenverhalen

Als bedrijven de geneugten van de cloud ontdekken, wordt een snelle, stabiele verbinding met het internet onmisbaar. Zo ook bij Schevenels Project Interieurs in Heusden-Zolder.

Schevenels gebruikt fiber voor een betere cloudervaring

Bijna twee jaar geleden werd op het industrieterrein waar Schevenels Project Interieurs gevestigd is, fiber aangelegd. “Ik kende de technologie en zijn voordelen”, zegt Rik Walraevens. “Wij hebben dus vrij snel daarna Proximus gecontacteerd om erop aangesloten te kunnen worden.”

Wij werken met VoIP en gebruiken daarnaast ook steeds meer cloudtoepassingen voor onze facturatie en ons voorraadbeheer. Fiber garandeert ons een snelle, stabiele verbinding én een betere cloudervaring.

Rik Walraevens, mede-eigenaar Schevenels Project Interieurs

Voor het bedrijf biedt de nieuwe, snelle verbinding verschillende voordelen. “Vooreerst werken wij met VoIP, al onze telefonie verloopt dus via de nieuwe lijn. Een snelle en stabiele verbinding is dan natuurlijk zeer handig. Daarnaast gebruiken wij ook steeds meer cloudtoepassingen voor bijvoorbeeld onze facturatie en ons voorraadbeheer. Het is van belang dat we op een zo goed mogelijke manier aan die applicaties geraken. Fiber geeft ons die garantie.”

Walraevens stipt ook nog thuiswerk aan, dat tijdens de voorbije coronapandemie ook bij Schevenels (noodgedwongen) werd ingevoerd. “En tot slot hebben wij recent ook een overname gedaan in Brugge. De IT-systemen daar connecteren we via een VPN, langs onze fiberlijn, met onze systemen. Ook in dat geval is een stabiele, snelle lijn natuurlijk een must.”

Schevenels Project Interieurs is een van de marktleiders in interieurbouw in België. Het bedrijf maakt meubilair in opdracht van en ontwerpt totaalprojecten voor hotels, retailers, zorginstellingen en horecazaken.

Gerechtsdeurwaarderskantoor Gerhanko in Kortrijk is altijd verbonden dankzij fiber. Tot volle tevredenheid van de gerechtsdeurwaarders.

Lees hun klantenverhaal

Bent u geïnteresseerd in de technologie van de toekomst? Bespreek met een expert de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten, of bekijk meteen de beschikbaarheid van fiber in uw buurt.

Meer informatie over fiber

One

One is het ICT-vakblad van Proximus voor CIO’s en ICT-professionals van grote en middelgrote ondernemingen. 

Andere artikels van One