Fiber houdt A-Mode hip

Gepubliceerd op 06/03/2019 in Klantenverhalen

Fiber houdt A-Mode hip

De retail-business is zich volop voor nieuwe tijden aan het klaarmaken. Werken in de cloud is daar één onderdeel van, het opzetten van een eigen webshop hoort daar ook bij. De kledingwinkelketen A-Mode bewijst dat dit met fiber zeker mogelijk is.

A-Mode is een keten van zeven modewinkels doorheen West-Vlaanderen, waarvan de roots teruggaan tot 1954. De jongste jaren heeft het bedrijf de cloud stevig omarmd en parkeerde ze verschillende bedrijfstoepassingen in die virtuele wolk. De voordelen van die manier van werken zijn duidelijk: A-Mode hoeft zich niet met servers en back-ups bezig te houden, maar kan zich concentreren op haar kerntaak: het verkopen van kledij.

Bekijk hier hoe A-Mode zich met fiber opmaakt voor een nieuw tijdperk.

Om het werken in de cloud nog comfortabeler te maken, werd het hoofdkwartier van het bedrijf als een van de eersten op zijn bedrijventerrein, aangesloten op fiber. Op die manier kan immers geprofiteerd worden van veel hogere verbindingssnelheden en een onbeperkt datadebiet. Gegevens kunnen veel sneller uit de cloud gehaald worden, en er kan ook veel sneller data nààr de cloud worden gestuurd.

Met fibertechnologie zit je safe voor de toekomst.

Ook andere vestigingen

De volgende stap in het verhaal is om de andere vestigingen van het bedrijf ook met de nieuwe verbindingstechnologie te connecteren. A-Mode staat immers op het punt om een eigen webshop te lanceren met grote afbeeldingsbestanden. Het uploaden daarvan gaat via fiber veel sneller, waardoor de bedrijfsefficiëntie er sterk op vooruit gaat. Bijkomend voordeel: via fiber kunnen ook de backups van de lokale kassasystemen veel sneller afgehandeld worden.

Bekijk welke voordelen fiber voor uw bedrijf kan bieden

Ontdek de bundels

Experts

Onze experten houden u op de hoogte van de laatste nieuwtjes en trends voor ICT professionals.

Andere artikels van Experts