Laat je omringen door mensen die je aanvullen

Gepubliceerd op 07/05/2021 in Jouw verhalen

Laat je omringen door mensen die je aanvullen

Elke week zet Thomas, haar contactpersoon bij Bizz Online, het nieuwe menu op de website. Zo kan Noémie zich volledig concentreren op wat ze graag doet: mensen gelukkig maken met een portie soep van groenten die ze zelf uitkoos op de boerderij.

De grote glimlach boven de dampende potten in de nieuwe soepbar Soupes Émois is van Noémie Depoorter, tot voor kort verpleegster in een psychiatrisch ziekenhuis.

“Ik hield van mijn job, maar soms was ik meer bezig met administratieve taken dan met de mensen zelf. De psychiatrie is ook zwaar. Ik wilde mensen gelukkig maken. Hen zien lachen. En dat doe ik met mijn soep! Ik geef mijn klanten iets wat goed is voor hun gezondheid. In die zin is er een link tussen mijn oude job en mijn nieuw leven.”

Passie wordt ambitie

“Al jaren doe ik mijn vrienden geregeld plezier met een kom soep. Op een dag zat ik in mijn auto en dacht ik: hier wil ik mijn leven van maken. Die goesting om te ondernemen komt van mijn vader die designmeubelen verkoopt. Hij zei: Noémie, wie niet waagt, wie niet wint. Dus heb ik tien weken lang een cursus ondernemen gevolgd en ben ik zelfstandige in bijberoep geworden.”

Moeilijke start

“Het begin was niet bemoedigend. Voor mijn opleiding moest ik mijn product testen. Ik woon in een wijk en had in alle 27 brievenbussen een flyer gestopt. Geen enkele reactie! Dan ben ik soep beginnen verkopen aan collega’s in het ziekenhuis. Dat was een instant succes. Maar ik wilde meer. Ik wou het doen in hoofdberoep.”

Samen sterk

“Ik praatte erover met Alicia, een goede vriendin. Zij deed verzekeringen en wou ook van job veranderen. Ik had mijn soepen, zij had een pand in Wauthier-Braine. Soupe émois was geboren! Het is dus belangrijk om je goed te omringen. Dat is mijn advies voor andere ondernemers. Zelf ben ik lid van ‘mompreneus’, een professioneel netwerk voor vrouwelijke ondernemers. Daar steek ik veel van op. Zoek ook mensen die complementair zijn. Ik haat boekhouding, mijn vriendin vindt dat geweldig. Een goede match dus.”

Boost in bekendheid door Bizz Online

“Om die reden heb ik gekozen voor Bizz Online. Ik heb zelf niet veel talent voor websites, dus ik ben erg blij dat Proximus dit voor mij doet. Zij zorgen ervoor dat mijn website hoog scoort op Google wat de bekendheid buiten mijn eigen netwerk een flinke boost gaf. De website is mooi en eenvoudig, exact wat ik zocht. Elke week bel ik met Thomas, mijn contactpersoon. Hij zet het nieuwe menu op de site. Dat gaat erg vlot. En zo kan ik me volledig concentreren op wat ik graag doe.”

En dat is?

“Ik heb tijd om ’s morgens in alle vroegte naar de boerderij te gaan om er groenten te kiezen die op een ecologisch verantwoorde manier werden geteeld. Ik kan er met Jean-Marc, de boer, praten over de beste groenten van het moment. Een paar uur later zie ik gelukkige mensen aan mijn tafeltjes. En ik ben ’s avonds op tijd thuis voor mijn dochter. Een mooi evenwicht.”

https://soupesemois.beNieuw venster

Voor nog meer deskundig advies, interessante links of suggesties voor tools om je als Starter stap voor stap te begeleiden, kan je terecht op Start Like A Pro.

Start Like A Pro

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business

Categorieën

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar