×
×

Zo maak je je smartphone echt helemaal leeg

Gepubliceerd op 03/10/2017 in Tech, tips & tricks

Zo maak je je smartphone echt helemaal leeg

Je bent helemaal klaar voor die nieuwe telefoon? Dan kan je je oude gsm verkopen of misschien doorgeven aan zoon- of dochterlief. Maar zorg er dan wel voor dat alle data op je toestel volledig gewist is.

Van vakantiefoto’s over persoonlijke e-mails tot misschien wel vertrouwelijke bedrijfsinformatie. Als je partner of een familielid je oude telefoon overneemt, is het misschien geen ramp dat dat soort zaken er nog op staan. Ben je echter van plan om je telefoon te verkopen, dan wil je er waarschijnlijk wel zeker van zijn dat alle gevoelige informatie weg is.

Back-up maken

Vooraleer je gegevens gaat wissen, moet je uiteraard eerst een back-up nemen. Anders zijn al je gegevens immers onherroepelijk verloren.

Met een iPhone doe je dat door de telefoon op je computer aan te sluiten en een back-up te nemen via iTunes. Selecteer daarvoor je gsm en vink 'Deze Computer' aan bij 'Maak automatisch reservekopieën op'. Klik daarna op 'Maak reservekopie'. Je kan ook een reservekopie via iCloud maken. Ga voor die laatste methode op je telefoon naar 'Instellingen', 'iCloud', druk op de naam van je telefoon en vink 'iCloud-reservekopie' aan.

Op een Android-apparaat ga je naar 'Instellingen', 'Back-up & Reset' en vink 'Back-up van gegevens' aan om je data op de servers van Google te bewaren. Wil je een back-up nemen op een geheugenkaartje of je pc dan bestaan daar gespecialiseerde apps voor, zoals Easy Backup & Restore en Helium.

Wissen

Nu je een back-up gemaakt hebt, zijn er twee manieren waarop je je telefoon leeg kan maken. De eerste is door manueel alle apps, foto’s, gebruikersaccounts en data te verwijderen. Dat is een tijdrovend klusje en de kans bestaat dat je misschien bepaalde zaken over het hoofd ziet. Beter is om gewoon je complete telefoon volledig te wissen en hem terug naar de fabrieksinstellingen te zetten. Op die manier is hij helemaal klaar voor een nieuwe gebruiker.

Op de iPhone ga je daarvoor naar 'Instellingen'; 'Algemeen' en 'Stel opnieuw in'. Klik daarna op 'Wis alle inhoud en instellingen'. Je iPhone zal je vragen of je echt zeker bent en voorstellen om eerst, voor alle zekerheid, nog eens je iCloud-back-up bij te werken. Als je bevestigt, wordt je telefoon helemaal gewist.

In Android ga je naar 'Instellingen'; 'Backup & Reset' en 'Factory Data Reset'. Hier kan je dan bevestigen dat je alles wenst te wissen. Niet op elke Android-telefoon staan dit soort instellingen op dezelfde plaats en soms hebben ze ook een wat andere naam. Je zal dus misschien even moeten zoeken, maar in het menu 'Instellingen' duiken, is in elk geval de eerste stap.

Blog topics

 

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot je dienst. Kies zelf hoe je contact met ons wil opnemen.

  • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

  • Chat met een Bizz Expert via deze site

    Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar