Presenteren met uw mobieltje: 4 manieren om met tv of projector te verbinden

Gepubliceerd op 23/03/2018 in Laat je inspireren

Presenteren met uw mobieltje: 4 manieren om met tv of projector te verbinden

U hoeft niet meer met een laptop te zeulen om bij een klant een presentatie te geven of een productvideo te laten zien. Daarvoor kan u evengoed uw smartphone gebruiken. De uitdaging is dan wel om deze met de beamer of het scherm te verbinden. Zo pakt u dat aan.

Met software als PowerPoint, Google Slides en Keynote is het rondlopen met een laptop voor het geven van presentaties overbodig. Met YouTube of Vimeo kan u dan weer snel een bedrijfsfilmpje tonen. De enige hinderpaal die u nog heeft, is om het beeld van uw telefoon naar het tv-scherm of naar de projector te sturen.

iOS
 1. Dongle of HDMI-adapter
  De eenvoudigste oplossing voor Apple-apparaten. Het ene uiteinde van de dongle steekt u in de Lightning-poort van uw iPad of iPhone. Aan de andere kant van de dongle plugt u een gewone HDMI-kabel in. Die kabel gaat op zijn beurt naar de tv of de projector. Een officiële dongle van Apple kost € 59. Er zijn ook goedkopere varianten van kleine, Aziatische fabrikanten maar die zijn in onze winkels lastig te vinden.
 2. Apple TV
  Dit apparaatje heeft de grootte van een flinke hockeypuck. U verbindt het met de tv via een HDMI-kabel. Daarna kan uw telefoon draadloos naar de Apple TV ‘spiegelen’: alles wat vanaf dan op uw telefoon komt, komt ook op het grote scherm. ‘Airplay’ heet dat volgens het officiële Apple-protocol. De Apple TV en uw iPhone moeten wel met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn. Enig nadeel: een Apple TV is met zijn minstens € 159 niet bepaald goedkoop.
Android
 1. Verbinden met de kabel
  Wat een kabelverbinding betreft, zit de situatie bij Android iets gecompliceerder in mekaar dan bij Apple. Telefoons en tablets met een HDMI-uitgang zijn erg dun gezaaid, maar er zijn wel twee andere standaarden waarmee u beeld van uw telefoon op een extern scherm kan toveren: MHL en SlimPort. Hiermee verbindt u de USB-connector van uw telefoon met een dongle die dan via HDMI op de tv wordt aangesloten. Dat vereist dan wel dat zowel uw telefoon als het scherm compatibel zijn met de MHL- of SlimPort-technologie. Dat moet u dus eerst uitvissen.
 2. Chromecast

  Veruit de eenvoudigste oplossing is om Chromecast van Google in het scherm te pluggen en daarmee uw telefoon te verbinden. Dit apparaatje hangt u net als Apple TV aan de tv zodat deze draadloos verbinding maakt met uw Android smartphone. Ook hier moet u zorgen dat de Chromecast en uw telefoon op hetzelfde wifi-netwerk zitten. De Chromecast is met zijn € 39 wel een stuk goedkoper dan Apple TV.

  De Chromecast werkt trouwens ook met een iPhone. Alleen is dit wel iets omslachtiger omdat u er de Google Home-app voor moet installeren. En dan nog ondersteunen niet alle presentatie-apps Chromecast. Met Keynote van Apple bijvoorbeeld lukt het niet, met Google Slides of YouTube wel.

Johan

Proximus-schrijver.

Andere artikels van Johan

Categorieën

Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Reageer

{{ totalResults ? (((totalResults == 0) || (totalResults == 1)) ? "reactie" : "reacties") : ("reactie") }}


Avatar


Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar