De beste smart home-oplossingen voor op kantoor

Gepubliceerd op 15/08/2018 in Tech, tips & tricks

De nieuwste generatie smart home-gadgets leent zich ook uitstekend om je kantoor of werkplek een slimme upgrade te geven. We zetten de mogelijkheden even op een rij.

De beste smart home-oplossingen voor op kantoor

Een slim deurslot

Met het Smart Lock van Nuki ontgrendel je de deur(en) van je kantoor of bedrijfspand gewoon met je smartphone. Met de Auto Unlock-functie gebeurt dat zelfs volledig automatisch, zodra je in de buurt komt van het slot.

Voor collega’s maak je via de app in een handomdraai een virtuele sleutel bij, op hun eigen telefoon. Andere gebruikers, zoals de schoonmaakster, kan je dan weer tijdelijke toegangsrechten verlenen. Nog handig: druk bij vertrek tweemaal op de ronde knop en verlaat het pand. Een paar tellen later wordt de deur – achter je rug – automatisch vergrendeld. Richtprijs: € 229.

Stekkerdoos met stembediening

Het sluipverbruik van typische kantoorapparaten zoals printers, kopieermachines en ingeplugde adapters van smartphones is – op jaarbasis – niet gering. De DSP-W245 van D-Link, een pientere stekkerdoos, past daar een mouw aan.

Via de bijbehorende app stel je eenvoudig schema’s op, zodat de ingeplugde toestellen op gezette tijden in- of uitgeschakeld worden. Of nog makkelijker: gebruik een gesproken opdracht om de vier stopcontacten afzonderlijk te bedienen! Richtprijs: € 124,95.

Warm en veilig

In de vier jaar dat de slimme Nest Thermostaat (€ 249) op de Belgische markt is heeft het toestel er aardig wat concurrentie bij gekregen. Voor op kantoor blijft het wat ons betreft de betere keuze, dankzij de naadloze integratie met twee andere Nest-producten: de slimme bewakingscamera’s van het bedrijf (vanaf € 199) én de Nest Protect, een intelligente rook- en koolmonoxidemelder (€ 129).

Zo kan je instellen dat de camera automatisch begint te filmen zodra er rook wordt gedetecteerd. De beelden worden onmiddellijk naar je smartphone gestuurd. In geval van rook of koolmonoxide zorgen de Thermostaat en Protect er bovendien voor dat de verwarmingsketel middels een noodstop direct wordt uitgeschakeld.

Licht als waakhond

Met de Hue-lampen van Philips en de bijbehorende app beschik je steeds over de juiste verlichting: wit licht om je te concentreren, een warmer geel licht om teksten na te lezen of een andere kleur om een sfeer naar wens te creëren.

Sinds kort kan je de lampen ook gebruiken om inbrekers op het verkeerde been te zetten, door in vakantieperiodes of op momenten van afwezigheid te simuleren dat er nog altijd volk in het pand aanwezig is. De lampen in de verschillende ruimtes gaan dan op willekeurige momenten aan en uit. Zelfs het tijdstip waarop de verlichting definitief wordt gedoofd, is elke avond anders. Een starterspakket met drie gekleurde Philips Hue-lampen en een zogeheten hub kost € 199,95.

Proximus Business

  

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar