×
×

Laat u inspireren

Nieuws filtering op :

Digitale schoonmaak – Stap 3: Uw pc beveiligen? Enkele tips

Laat u inspirerendoor Proximus Bizz team26/08/2015

Haast dagelijks staan de kranten en online nieuwsforums er vol van: virussen, wormen, phishing, kredietkaartfraude, identiteitsdiefstal en andere criminele toestanden kunnen het leven in de digitale hemel tot een hel maken. Een afdoende beveiliging van uw pc en uw gegevens is nochtans niet moeilijk. Enkele tips om in een mum van tijd een digitaal fort te bouwen.

90% van de bedreigingen op het internet is onzichtbaar. Om na te gaan of uw computer niet gehackt is of besmet is met virussen kunt u de Norton Security scan gebruiken.

Geen virussen of hackers gedetecteerd? Een beveiligingsprogramma helpt dat zo te houden. Wat heeft zo’n pakket u best te bieden?

  • Antivirusbescherming om schadelijke software buiten te houden
  • Antispambescherming om ongewenste, gevaarlijke & frauduleuze e-mails uit uw mailbox te weren
  • Antiphishingbescherming om "phishing" websites die uw persoonlijke gegevens willen stelen tegen te houden
  • Browserbescherming die nagaat of de site waar u naar wil surfen veilig is en of u uw persoonlijk gegevens veilig kan achterlaten
  • Automatische updates zodat uw beveiliging altijd rekening houdt met de meest recente malware.

Let erop dat u niet meer dan één antivirusprogramma op uw computer installeert. Meerdere virusscanners komen immers met elkaar in conflict.

Wachtwoorden

Maak er een goede gewoonte van om al uw wachtwoorden regelmatig (minstens één keer per jaar) te wijzigen. Beperk u echter niet tot uw geboortedatum, de naam van uw oudste kind of, erger nog, het cijferriedeltje 12345. Gewiekste cybercriminelen hebben uw code zo gekraakt. Enkele vuistregels:

  • Een goed wachtwoord is tenminste 8 tekens lang. Elk aanvullend teken maakt het ontcijferen exponentieel moeilijker.
  • Gebruik hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen.
  • Plak uw wachtwoord niet met een gele post-it op uw computerscherm.

Hebt u moeite om een sterk wachtwoord te verzinnen? Een wachtwoordgenerator neemt u het werk uit handen, bijvoorbeeld die van Norton Identity Safe. Het resultaat: bijzonder veilige wachtwoorden die nagenoeg niet te raden zijn.

img-Proximus Bizz team

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.


Geef je mening over dit news

Wil je je mening delen of een commentaar posten?

Log je in via facebook.

Contact