Dankzij fiber werkt ON TIME Logistics in real time

Gepubliceerd op 15/12/2022 in Service

Klanten verwachten niet minder dan realtime dienstverlening van koeriersbedrijven. Fiber maakt dat voor ON TIME Logistics waar. Ook hun interne werking verloopt dankzij fiber heel wat efficiënter.

Dankzij fiber werkt ON TIME Logistics in real time

“Onze oude internetverbinding was minder betrouwbaar”, zegt bestuurder & commercieel verantwoordelijke bij ON TIME Logistics Andries Carette. “Dankzij de snelheid en betrouwbaarheid van fiber zijn al onze vestigingen en depots nu in real time met elkaar verbonden. Dat verbeterde zowel onze interne werking als onze dienstverlening aan onze klanten.”

Realtimeconnectie tussen scan- en camerasysteem

“Toen we vroeger de pakketten in ons magazijn scanden, trad er een vertraging op voor de data in ons systeem verschenen. Dat was een pijnpunt omdat de tijdstippen van de scanning en van de beelden uit ons camerasysteem nooit 100 % overeenkwamen. Dankzij de realtimesnelheid van fiber is het vergelijken van scanmomenten met camerabeelden veel efficiënter geworden.”

Zelf unieke barcodes aanmaken

“Dankzij fiber kunnen onze klanten nu ook hun order online registreren en alle nodige verzendetiketten afdrukken. Ze geven hun order in op onze portaalsite. Die communiceert met ons moedersysteem, dat een barcode aanmaakt. Die barcode wordt naar het portaal gestuurd en tegelijk wordt de status van de bestelling aangepast. Als daar vertraging op zit, kunnen onze klanten niet snel genoeg etiketten met unieke barcode afdrukken.”

IT-infrastructuur naar de cloud

Na de overstap naar fiber besliste ON TIME Logistics om zijn IT-infrastructuur en fysieke servers naar de cloud te verhuizen. “Daarmee wonnen we plaats en realiseerden we een kostenbesparking. We hoeven nu bijvoorbeeld geen serverruimtes meer te koelen”, sluit Andries Carette af.

ON TIME Logistics is een koeriersbedrijf dat zich specialiseert in de distributie van pallets, colli’s, goederen op kapstok en transport van lange pakketten in een one-stop-principe.

Bent u geïnteresseerd in de technologie van de toekomst? Bespreek met een expert de mogelijkheden om uw organisatie op fiber aan te sluiten, of bekijk meteen de beschikbaarheid van fiber in uw buurt.

Meer informatie over fiber

Proximus Business

Jouw bron voor nieuws over telecommunicatie en ICT voor kmo’s

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar