×
×

Mobile World Congress 2018: Wat mogen we verwachten van dé smartphonebeurs in Barcelona?

door JohanLaat je inspireren19/02/2018

Mobile World Congress 2018: Wat mogen we verwachten van dé smartphonebeurs in Barcelona?
In Barcelona barst op 26 februari het Mobile World Congress los, de jaarlijkse hoogmis voor alles wat met smartphones en mobiele communicatie te maken heeft. Veel aankondigingen zijn tot het allerlaatste moment ‘top secret’. We wagen ons toch aan een paar voorspellingen.

8 hallen tjokvol mobiele technologie

Het Mobile World Congress, dat zijn acht enorme hallen tjokvol met de nieuwste mobiele technologie. Hier stellen elektronicareuzen als Samsung en LG hun nieuwste smartphones voor. Andere fabrikanten tonen hun vorderingen op het gebied van Virtual Reality, 5G of cyber security. Tijdens de vierdaagse beurs staan er ook tientallen keynotes op het programma met toonaangevende sprekers uit de telecomsector. De meeste aandacht gaat traditiegetrouw uit naar de nieuwste smartphones.

Samsung Galaxy S9: de camera heruitgevonden

Zo grijpt Samsung deze editie van MWC aan voor de lancering van de Galaxy S9. Dat gebeurt op een apart Unpacked-event op zondagavond 25 februari, één dag voordat de beurs officieel van start gaat. Uit de teaser die de technologiereus naar de pers stuurde maken we alvast op dat de S9 een ingrijpend vernieuwde camera meekrijgt, maar verder verwachten we geen al te grote veranderingen ten opzichte van de Galaxy S8 uit 2017.

En de concurrentie?

Samsungs grootste rivaal Apple laat het MWC traditiegetrouw schieten. Ook van concurrenten als Huawei en LG verwachten we ditmaal weinig vuurwerk. In de wetenschap dat Samsung bij voorbaat met de meeste aandacht gaat lopen, heeft Huawei de lancering van zijn nieuwe flagship phone doorgeschoven naar 27 maart. De opvolger van de P10 gaat waarschijnlijk P20 heten en zou weleens kunnen verrassen met een driedubbele camera met lenstechnologie van Leica. Volgens geruchten zou de Chinese fabrikant op MWC wel minstens één nieuwe tablet boven de doopvont houden en ook enkele innovaties tonen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

Ook de LG G6, de topsmartphone die LG op MWC 2017 introduceerde, krijgt in Barcelona waarschijnlijk nog geen opvolger. Mogelijk onthult de fabrikant wel een verbeterde uitvoering van de LG V30. Dat is LG’s andere premium telefoon die in België trouwens nog maar nét op de markt is. Bij Sony komt de één jaar oude Xperia XZ Premium in aanmerking voor een upgrade. De opvolger krijgt naar verwachting een compleet nieuw design met een voorkant die nagenoeg volledig wordt ingepalmd door het 4K-beeldscherm.

Lees meer over wat we mogen verwachten van smartphones in 2018.

Slimme uurwerken en VR

Naast een heleboel nieuwe smartphones worden er op MWC 2018 ook flink wat slimme uurwerken en fitnesstrackers aangekondigd. En op het gebied van Virtual Reality misschien wel een paar headsets of andere accessoires, bij trendsetters als HTC met de Vive, Samsung en Oculus. Die laatste speler, sinds 2014 in handen van Facebook, liet eerder al weten in 2018 uit te willen pakken met een draadloze VR-bril van rond de 200 dollar.

Blijf op de hoogte op de hoogte via de officiële website van MWC 2018.

Meer nieuws over:

 • mobile world congress
 • Samsung
 • Huawei
 • LG
 • Sony
 • HTC
 • Oculus
 • GSMA

Nieuws filtering op :

Ander nieuws

Contact

Onze Bizz Experts staan steeds tot uw dienst. Kies zelf hoe u contact met ons wil opnemen.

 • Bel een Bizz Expert op 0800 22 500Ma - za : 08:00 - 22:00

 • Chat met een Bizz Expert via deze site

  Chat met een Bizz Expert via deze sitemomenteel niet beschikbaar

Contact

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar