Een mobiele website? Onmisbaar voor jouw onderneming!

Gepubliceerd op 03/09/2018 in Inspiratie

Surf je soms op je gsm? Dan is je vast al opgevallen dat moderne websites mobiel anders worden weergegeven dan op je computer. Meer zelfs: nieuwe sites worden vaak éérst in hun mobiele versie ontworpen en pas later in een desktopversie. Waarom? Wel, je klant én je zoekmachine zijn blij met een goede mobielvriendelijke website.

Een mobiele website? Onmisbaar voor jouw onderneming!

Gebruiksvriendelijkheid doet kopen

Gebruiksvriendelijkheid (ook wel user experience of UX genoemd) is van cruciaal belang voor een website. Is de lay-out van jouw bedrijfswebsite op mobiel gewoon een kleine kopie van de computerversie? Dan surfen je bezoekers wel verder naar de mobiele website van je concurrent.

Een snel geladen, overzichtelijke en makkelijk navigeerbare website zet bezoekers aan om méér te ontdekken. En een potentiële klant die meer over je zaak te weten komt, zet natuurlijk langzaam stapjes richting zijn eerste aankoop.

In België is al 38,2% van het internetgebruik mobiel, en dat percentage stijgt zienderogen. Heeft jouw onderneming geen mobiele website? Dan loop je door die gebrekkige gebruiksvriendelijkheid véél potentiële klanten mis.

Google verkiest mobiel

Heeft jouw webpagina een ontwerp dat zich aanpast aan het type toestel waarmee je surft? Zo’n responsief design doet je website beter scoren in Google! En da’s geen wonder: grote knoppen en duidelijke tekst verbeteren de ervaring van de bezoeker. Die blijft dus langer op je website, waardoor de suggestie van Google relevanter wordt.

Een mobiele website zorgt er dus niet alleen voor dat bezoekers langer op je website blijven. Het verhoogt ook de instroom van bezoekers vanuit zoekmachines. Wie hoger scoort in Google krijgt meer bezoekers, meer prospecten, meer klanten en dus meer omzet.

Weten of Google je website mobielvriendelijk vindt? Probeer deze handige test!

Geen mobiele website? Dan negeer je bijna de helft van je bezoekers. En zo ga je veel minder nieuwe klanten overtuigen dan je concurrent met een responsieve site. Jammer, zeker nu een mobielvriendelijke website laten bouwen makkelijker en goedkoper dan ooit is.

Ontdek nu Bizz Online

Proximus Business

Jouw bron voor nieuws over telecommunicatie en ICT voor kmo’s

Andere artikels van Proximus Business
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar