Stefaan Temmerman: mobiele starter

Gepubliceerd op 27/10/2015 in Jouw verhalen

Niets zo belangrijk voor ondernemers als communicatie, zeker wanneer u van opdracht naar opdracht racet. Klanten moeten u kunnen bereiken. Projecten, bestanden en afspraken moeten bij de juiste mensen terechtkomen. Een mobiele ondernemer heeft dus zijn eigen mobiele kantoor nodig. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Stefaan Temmerman, freelance-fotograaf bij De Morgen deelt zijn ervaringen.

Stefaan Temmerman: mobiele starter

Freelance-fotografen werken vaak op verplaatsing en weten bijna nooit wanneer de volgende opdracht in de pijplijn zit. “Ik ben vergroeid met mijn smartphone”, zegt Stefaan. “De kans is groot dat ik op maandag nog niet weet hoe mijn dag eruit gaat zien. Rond tien uur komt het eerste telefoontje of mailtje van de krant met opdrachten voor die dag of week. Naargelang de week vordert, geraakt mijn agenda voller.”

Blijf altijd bereikbaar

“Ik ben altijd bereikbaar via smartphone en mail”, legt Stefaan uit. “Mobiele data is een van de belangrijkste dingen in mijn leven op dit moment. En als er geen WiFi in de buurt is terwijl ze bij de krant op mijn foto’s wachten, maak ik met mijn smartphone een persoonlijke hotspot aan. Zo krijg ik ze toch op tijd verstuurd.”

“Foto’s zorgen voor zwaar dataverbruik, dus op het einde van de maand is het soms krabbelen om toe te komen”, verklaart de fotograaf. “Zeker met de zomerfestivals ga ik er soms stevig over.”

Zorg voor een snelle verbinding

“Omdat er op Tomorrowland zoveel pers aanwezig was, ging de internetverbinding van de organisatie heel erg traag”, klinkt het, “Toen ben ik moeten overschakelen op 4G om mijn foto’s door te sturen naar de krant. Anders zou ik het niet halen.”

Een snelle dataverbinding en mobiele data hebben nog voordelen, vindt Stefaan: “De app van Google Maps is handig als GPS-toestel. In combinatie met verkeersmeldingen ben ik nooit te laat op een afspraak.”

Synchroniseer

“Ik heb een agenda die gesynchroniseerd wordt met die van de krant”, tipt de fotograaf, “Zo kan de redactie zien of ik beschikbaar ben.”

Proximus Bizz team

Proximus Bizz: Een team van meer dan 40 experts die zelfstandigen en kleine ondernemers de beste ideeën en oplossingen aanreiken voor hun noden.

Andere artikels van Proximus Bizz team
Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar